Vakker sang fra nord

Bel Canto, duoen fra Tromsø, feirer femten års-jubileum med samleplate og konsert.

I Tromsø i 1986 spilte Nils Johansen og Geir Jenssen synth sammen. Anneli Drecker ble med på leken og Bel Canto var født. Året etter kom debutalbumet White-Out Conditions. I 1990 brøyt Jenssen ut og blei Biosphere. Drecker og Johansen fikk platekontrakt med belgiske, alternative Crammed Discs. Bel Canto skulle erobre verden.

Og store har de blitt med sin særegne, arktiske lyd. Etter debuten kom Birds of Passage (1990), Shimmering, Warm and Bright (1992) og hit-låta med samme tittel, Magic Box (1996) og Rush (1998). Med Shimmering, Warm and Bright åpnet Drecker og Johansen for varmere og mere orientalske toner. Mens tida har gått har Drecker rukket å lage soloplata Tundra og være skuespiller ved siden av Bel Canto. Etter release-party på Rockefeller, som også fyller femten i år, bærer det ut på turné i Norge og i Mexico.

Etter femten lange år kommer Bel Cantos samleplate Retrospect i to versjoner. Et opplag på 10.000 inneholder også en bonus-CD med alternative versjoner, remixer, demoer, live-opptak etc. Original CD`en har også fått plass til en smakebit fra det helt nye albumet som kommer snart: singelen Disappear Club 5. Snart kan du høre poplåta på radioen også.

To av Norges største skapere av sofistikert pop står på scenen i kveld, så løp og hør. Les mer om Bel Canto på sidene til Dagbladet.no.

Resten av Norgesturneen ser slik ut:

Bodø, fredag 30. mars - Rock Café

Trondheim, lørdag 31. mars - Studentersamfundet

Tromsø, søndag 1. april - Kulsturscenen DRIV

Bergen, fredag 6. april - Kulturhuset USF