Vakkert og innsiktsfullt om følsomt vidunderbarn

Men Siv Østrem Peersen har tatt med for mange og tunge temaer.

MUSIKALSK DEBUTBOK: Siv Østrem Peersen har flettet inn musikkhistorien på en imponerende måte i sin ungdomsbokdebut. Foto: SAMLAGET
MUSIKALSK DEBUTBOK: Siv Østrem Peersen har flettet inn musikkhistorien på en imponerende måte i sin ungdomsbokdebut. Foto: SAMLAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Unge Alise Ask er vidunderbarn på piano, med — skal det vise seg - en særdeles tumlete hverdag.

«Ulvetone» åpner idet hennes far kommer inn i huset med et gigantisk flygel til henne. Hun skal debutere i Aulaen om noen måneder, men Alise vegrer seg mot det nye vakre instrumentet.  

Fortellingen er sett fra Alises ekstremt følsomme kunstnersinn, og vi forstår raskt at hun ikke er en alminnelig tenåring.

Venneløs Hun er sjelden på skolen, har ingen venner — annet enn den begavede unge gitaristen som hun møter da hun går i søvne om natten.  Hun har en iskald stemor, en stebror hun ikke kan fordra, like venneløs som henne og i alvorlig trøbbel. Det er også faren etter hvert.

Det gjør det ikke enklere at Alises mor er på en slags institusjon — også hun begavet musiker som ikke taklet sitt talent. Ingen av dem forstår — eller prøver å forstå — hva Alise strir med.

    Leser verden i noter «Ulvetid» er en vakker bok og poetisk bok. Alise ser verden i noter, komposisjoner og drømmer. Peersen har flettet inn musikkhistorien på en innsiktsfull og imponerende måte. En slags ledetråd er Clara Schumanns skjebne, svært begavet men stilt i skyggen av sin bror.   

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer