Vaklende thriller

Kriminallitteraturen kan deles inn i mange typer, og hver av disse typene kan igjen deles inn i undergrupper. Kidnappingsdramaet er en slik variant av thrillersjangeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Noe av det mest spennende med kidnappingsdramaet er at offer og kidnappere som regel ikke kjenner hverandre fra før. Dette åpner for konfrontasjoner på et personlig plan, slik at rollen som fange og fangevokter utfordres og forrykkes. Dette grepet har Lars Kjædegaard utnyttet i «Et helvetes hus».

Gjeld

Dette kidnappingsdramaet har fem aktører. Den hippieaktige Anders, som er en godmodig fyr som helst vil røyke hasj og se «Flipper»-episoder på video, og hans mer tiltaksrike kjæreste, Lise. På grunn av en gammel tabbe skylder Anders en million, og nå er tida kommet for å betale. Lise har en idé for hvordan det kan la seg gjøre. Henrik Hammer er en vakkert mann med en vakker familie.

Men familielivet er ikke så vakkert, til tross for alle millionene han er god for. Henrik Hammer har det med å pryle Lille-Henrik, som er bare åtte år, hver gang han er uheldig og gjør noe galt. Og fru Anita vet ikke hvor lenge hun orker å leve med denne situasjonen lenger. Så når Lille-Henrik blir kidnappet, er det langt fra sikkert at alt vil gå som planlagt.

Humor

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer