Våkn opp!

Politisk litteratur på sitt aller mest eksklusive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK : Ingvild Burkey (1967) er poet, romanforfatter og Vagant-redaktør, og har de siste åra vært engasjert i freds- og observatørarbeid bl.a. i Bosnia.

Hennes tredje utgivelse er da også en suveren syntese av språkbevissthet og politisk/sosial harme, formulert i korte tekster, meldinger, observasjoner, og da som et du, jeg eller vi mot dem eller de.

« Vi la ikke merke til at de hadde begynt å plombere nødutgangene, tette igjen porene, hekte oss fast til Det gode liv. (Men jeg er) nødt til å holde meg hekta. Tjene penger, sette pengene på bok, spare til ettroms, vil jo nødig gå berserk en dag og kjøre kniven i modern og typen hennes førti femti ganger bare fordi de ser på lørdagsunderholdningen. »

For det er mye desperasjon og hjelpeløst raseri her, absurditeter som likevel er altfor dagsaktuelle, som han som fastslår at han plaffet ned ungene sine på parkeringsplassen etter å ha bedt bibliotekaren brenne alle atlas så « det kunne finnes annet igjen for ungene å oppdage enn våre skitne industrihemmeligheter ».

Burkeys tekster er ikke intellektuelt jålete eller billedlig utilgjengelige, tvert om bruker hun enkle grep, som i ordspillet « Vi studerer sporveisnettet, togtabellene, bussrutene, ser folk gå av, gå på, gå og gå og aldri komme til døden ».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer