<strong>REGNVÆRSKONSERT:</strong> Young Dreams spilte smakebiter fra sitt kommede album i Dagblad-teltet. F. v: Matias Tellez, Fredrik Vigsborg, Chris Holm og Rune Vandaskog. Foto: Anders Grønneberg
REGNVÆRSKONSERT: Young Dreams spilte smakebiter fra sitt kommede album i Dagblad-teltet. F. v: Matias Tellez, Fredrik Vigsborg, Chris Holm og Rune Vandaskog. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Vakre drømmer i regnværet

Young Dreams er gira før sin konsert på Hovefestivalen, men kan styre sin begeistring for Linkin Park,

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOVE (Dagbladet): Musikkbyen Bergen er godt representert på årets Hovefestival, ikke minst takket være det mannssterke orkesteret Young Dreams. Med ni mann på scenen spiller de i kveld konsert på festivalens største scene. Som garvede festivalgjengere er de godt fornøyde med Hove-opplevelsen så langt.

- Det har vært kjempebra! Vi har kjørt båt og campet, og så det har jo vært sol helt frem til nå. Terningkast fem.

Sol i hjertet For samtidig som fire av bandets medlemmer var innom Dagbladets stand på festivalområdet, sprakk en allerede truende himmel opp i silende regn. De er likevel ikke bekymret for sin opptreden senere på kvelden.

- Vi skal forsøke å finne frem solen inne i her, lover Fredrik Vogsborg, og retter en noe ironisk pekefinger mot hjertet.

Kanskje ikke Linkin Park Selv om Young Dreams har rikelig med mannskap til å fylle opp konsertscenen, er ikke bandet fremmed for nye samarbeid. Av årets Hove-program er det et australsk band som frister mest.

- Vi så en veldig fet konsert med Tame Impala i går. Så kanskje det hadde vært kult, sier Rune Vandaskog.

Men det er kanskje også noen de absolutt ikke kunne tenkt seg å dele scene med?

- Vi er vel ikke begeistret for Linkin Park, innrømmer Fredrik, før han diplomatisk legger til:

- Men de er vel bra på sin måte.

På turné med Sondre Lerche
Det var Matias Tellez som utformet planen om å danne bandet som ble til Young Dreams. Etter hvert var det så mange som var gira på å bli med, at bandet til slutt talte tolv medlemmer. I tillegg til de ni som er på plass når Young Dreams spiller konsert, er ytterlige tre med når bandet går i studio. Det kommer til å bære frukter om ikke så altfor lenge:

- Nå har vi laget en plate, som ganske snart er ferdig. Vi er veldig gira på det vi har fått til, sier Fredrik.

Snart bærer det ut på europaturné, med sambygding Sondre Lerche med på laget.

- Vi er store tilhengere av det han har gjort, og forhåpentligvis er det gjensidig. Så vi tror det kan bli en bra match live.

<strong>TILFLUKT:</strong> Regnet begynte til slutt å falle over Hovefestivalen. Foto: Anders Grønneberg
TILFLUKT: Regnet begynte til slutt å falle over Hovefestivalen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer