Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vakre Victoria

Kronprinsesse Victoria har åpenbart vunnet kampen mot spiseforstyrrelsene. Jenta som for åtte måneder siden var uopplagt og radmager, storkoser seg nå på ferie på Den franske rivieraen sammen med prins Carl Philip og de øvrige i kongefamilien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvem husker ikke bildene av kronprinsessen med uthulte kinn og tynne armer fra et ball i Stockholm i november?

Åtte måneder etter de rystende bildene kom, er det ingen tvil om at Sveriges vakre kronprinsesse er blitt frisk igjen. Og veldig populær.

Etter at hun fortalte om sine lidelser, er kronprinsessen blitt populær langt utenfor Nordens grenser. Nå «konkurrerer» hun og hennes 16 år gamle søster Madeleine om oppmerksomheten med prinsessene i Monaco, Caroline og Stephanie.

- Jeg har det kjempebra, har en strålende opplagt Victoria bekreftet flere ganger tidligere i sommer. Ved nyttårstider ble hun for øvrig kåret til årets svenske av Expressen - etter sitt livs desidert tøffeste år.

Åpen kongefamilie

Alt tyder på at hun har hatt et fint opphold sammen med familien under ferien i Sainte-Maxime ved Saint-Tropez, mellom Cannes og Marseille på Den franske rivieraen. Her bor nemlig prinsesse Lilian (82) i kjempehuset Villa Les Mirages, der kongefamilien nå har feriert - langt borte fra den dårlige nordiske sommeren. Og for Victorias del også universitetsstudiene i USA.

Under ferien i Frankrike har kongefamilien vært svært åpne i forhold til fotografer, kanskje nettopp for å vise at Victoria virkelig har vunnet over spisevegringen.

Kort tid etter at det svenske hoffet i november gikk ut og bekreftet at Victoria led av spiseforstyrrelser, flyttet kronprinsessen til USA.

- Respektert


- Jeg er takknemlig for den måten media behandlet meg i denne situasjonen. Media har respektert meg, og tatt konsekvensen av at de fleste går igjennom vanskelige perioder, sier Victoria, som ikke laster noe eller noen for sine spiseforstyrrelser.
- Det finnes mange varianter av dette, og årsakene kan være flere. Det går ikke an å skjære alle som rammes av spiseforstyrrelser over en kam. Slikt kan skje alle. Hos noen kan det sitte i hodet, hos andre i sjelen, forklarer den nå friske kronprinsessen.

De siste dagene har hun brukt til å lade opp foran høstens studier, med dykking, soling og bading på Rivieraen.

Forelsket

Men Victoria gleder seg åpenbart til å reise tilbake til USA og sine mange nye venner som hun har fått over dammen, ikke minst i New York. Der studerer også gutten som svenske medier mener er mannen i Victorias liv, Daniel Persson Collert (23).

Kongen selv er også forelsket om dagen. I løpet av ferien har han nemlig funnet en ny flamme som han er blitt mye observert sammen med: en blå Ferrari til drøye to millioner kroner...

STRÅLER: Den svenske kongefamilien boltrer seg på ferie i Saint-Tropez på den franske rivieraen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!