Vaktmestern får superlønn

NRK har gravd dypt i pengepungen og tilbudt Trond-Viggo Torgersen (48) superlønn på i overkant av en million kroner.

Bakgrunnen er at NRK gjerne vil beholde den populære «vaktmesteren», som nå blir et av kanalens viktigste kort i kampen om seerne. Torgersen skal utvikle programideer og lage lørdagsshow.

- Jeg har aldri forlangt denne lønna, men har fått tilbud om denne avtalen, som har begrenset varighet, sier Trond-Viggo Torgersen til Dagbladet.

Foruten ei årslønn på 900000 kroner får han 100000 kroner for rettigheter til repriseprogrammer han tidligere har laget.Torgersen får også dekket et tilsvarende beløp for utgifter til sitt hjemmekontor i Bergen. Lønnsavtalen ble inngått direkte med personaldirektør Einar Li, og er på flere måter et resultat av Torgersens vellykkede innsats med NRKs digitalsatsing de siste åra.

- Jeg har ingen grunn til å skjemmes over lønna. De 100000 tilleggskronene er lønn for arbeid som allerede er utført og levert til NRK, sier Torgersen.

- Lønna er god. Men jeg kunne tjent langt bedre som frilanser utenfor NRK, og kunne sikkert livnært meg i rollen som vaktmester, sier Trond-Viggo, som for en tid tilbake takket nei til en kjøkkenprodusent som ville ha «vaktmesteren» til å knuse et kjøkken for 100000 kroner i honorar!

Skal selges

Med investeringen har NRK sikret seg en av Norges fremste TV-underholdere og programskapere. NRK tilbyr TV-veteranen ekstra god lønn fordi de ser stor nytte av å ha ham fast knyttet til sin stall.

- Jobben går ut på både å lage et lørdagsprogram som skal sendes på NRK til høsten, og utvikle et prosjekt som kan selges til utenlandsk TV.

Til nå har NRK stort sett vært nødt til å kjøpe slike underholdningskonsept utenfra, sier Trond-Viggo Torgersen.

Dette er musikk i Einar Førdes ører. Han har flere ganger tatt til orde for at framtidas NRK-produksjoner bør kunne sendes hos konkurrenter i både inn- og utland. Foruten like meninger, har Førde og Torgersen også tilnærmet lik lønn i NRK.

Håndplukket

NRK er lei av å betale store beløp til utenlandske produksjonsselskap og stoler på at Trond-Viggos 30-årige TV-erfaring kan brukes til noe matnyttig på mer enn en måte.

Dersom NRK får solgt høstens lørdagsprogram fra Trond-Viggo til utlandet, kan årslønna hans være inntjent.

For underholdningsprogrammer som «Den store klassefesten», «Beat for beat - tone for tone» og «Ditt livs sjanse» og mange andre helgemagneter er kjøpt for betydelige beløp fra utlandet.


Til Hollywood

Torgersen skal tilbringe mars måned i London og Hollywood for å «spionere» på utenlandske TV-selskaper.

Til høsten er den populære TV-kjendisen tilbake på NRK-skjermen som programleder.

- Jeg glad for å få nytte av Trond-Viggos kreative jobb. Den blir viktig for oss i tida framover, sier underholdningsavdelingens leder, Tordis Aavatsmark, til Dagbladet.

Mange gjester til lørdagsprogrammet er allerede klare.

- Det blir nordiske underholdere som skal gjøre både ventede og uventede ting. Jeg er spent, og jeg tror det blir bra, innrømmer Trond-Viggo Torgersen.