Valdreshuldra

BAGN i Valdres (Dagbladet): Hun ga alt i ti år, så pakket hun kofferten og forsvant. Fra Oslo og kjendislivet, musikalroller og kritikere. Vi finner henne igjen i tjukkeste Valdres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En sylslank, vever figur med et brus av svart hår vinker oss inn på gårdsplassen. Vi skimter en masse hvite tenner inni alt håret. Der står Iselin Alme og smiler oss velkommen.

Du verden. Hva slags trylledrikk er det hun har tilgang til? Eller er det den friske lufta, stillheten og det rene vannet?

Svette ramler vi ut av bilen og kaster oss over den hjemmebakte gulrotkaka. Iselin nøyer seg med havrekjeks med gulost. Uten smør.

- Jeg stortrives her i Valdres, utbryter hun begeistret.

- Her har folk tid. Det fører til at en senker tempoet selv også. Når jeg skal på butikken må jeg legge inn ekstra tid til å prate med dem jeg møter. Det er så koselig!

Iselin var på full fart inn i hovedstadens A-lag av skuespillere og kjendiser på 80-tallet. Maria i «West Side Story», Gudrun i Stiklestad-spelet, revyer med Jon Skolmen og Harald Heide-Steen jr et cetera, et cetera. Så fikk hun nok. - Jeg ble utbrent. De siste årene i Oslo begynte jeg å merke presset. Alt ble et jag. Jeg hadde drømt om å få synge de store musikalrollene, men det er enormt krevende å være på topp i den bransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer