Valebrokk avviser at Wilborn blir sparket

- Saken er feil.

(Dagbladet.no): I dag publiserte det TV 2-eide nettstedet iBergen.no en artikkel der det hevdes at Frithjof Wilborn har fått sparken fra tv-kanalen.

Wilborn har i flere år ledet spørreprogrammet «Vil du bli millionær» og nå senest «Skaperen». Ifølge nettstedet skal Wilborn ha blitt kalt inn på kontoret til Kåre Valebrokk på mandag, der han fikk beskjed om at han ikke lenger var ønsket i kanalen.


- Saken er feil

Årsaken til til den angivelige avskjeden oppgis å være sammensatte, men en av de tingene som TV 2 ikke skal ha funnet seg i er «manglende økonomisk struktur» hos Wilborn. Ifølge iBergen.no skal Wilborn etterhvert ha blitt en belastning for TV 2, og at han derfor måtte ut av staben.

En telefon til TV 2-sjef Kåre Valebrokk tyder på at Wilborns fremtid i kanalen ikke er like mørk som iBergen.no hevder.

- Saken er feil, og har ikke rot i virkeligheten. Det eneste som er riktig i den artikkelen er at Wilborn var i et møte med meg på mandag - men det er et møte vi avtalte allerede i september i fjor. sier Valebrokk til Dagbladet.no.


- Fortsetter som før

- Wilborn fortsetter som før, først nå skal han lede neste sesong av «Skaperen», forteller Valebrokk.

SPARKET? TV 2 Nettavisens iBergen.no skriver at Frithjof Wilborn skal være sparket fra TV 2. Det stemmer ikke, sier TV 2-sjef Kåre Valebrokk. Foto: EIRIK HELLAND URKE
SPARKET? TV 2 Nettavisens iBergen.no skriver at Frithjof Wilborn skal være sparket fra TV 2. Det stemmer ikke, sier TV 2-sjef Kåre Valebrokk. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer


- Og etter det?

- Det får være helt opp til ham selv om han vil fortsette. TV 2 har ingen forståelse om noe annet, og det er heller ikke noe ønske fra vår side, sier Valebrokk.


- Kan du fortelle hva som ble drøftet på møtet?

- Nei, det kan jeg naturligvis ikke. Det er bare sånne som Valla som refererer fra interne møter.

- Går så mange rykter

En ny artikkel på iBergen.no, publisert halvannen etter den første saken, forteller at Wilborn fikk sparken på mandag, men fikk tilbake jobben i et møte i dag.

Verken Frithjof Wilborn eller ansvarlig redaktør i TV 2 Nettavisen var tilgjengelig for kommentar. Til iBergen.no sier Wilborn imidlertid:

- Det går så mange rykter om mye rart. Akkurat nå er jeg på vei til opptak.

BENEKTER: TV 2-sjef Kåre Valebrokk.