Valebrokks personangrep

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMGANG: Er det slik at ethvert spørsmål og enhver problemstilling i media er helt uskyldig fordi vi TV-tittere selv kan bedømme? Selvsagt ikke. Det finnes mange spørsmål det er umoralsk å stille. «Er afrikanere dummere enn hvite?» er et slikt spørsmål. «Fant Holocaust sted?» er et annet. «Er islam en trussel mot vesten?» er også et slikt spørsmål. Når en TV-kanal stiller denne typen spørsmål, tråkker de på folk. På afrikanere, jøder, muslimer - og TV-tittere. Norske debattprogrammer håner oss TV-tittere. De tar utgangspunkt i at vi er idioter og ikke er i stand til å forstå nyanserte problemstillinger.

JEG HAR HATT inntrykk av Kåre Valebrokk som en person med evne til refleksjon. Jeg er jommen ikke så sikker lenger. I sin behandling av Abid Q. Rajas kritikk av TV2s Homlgang viser Valebrokk en merkelig side. I stedet for å høre på hva både Raja og mange andre sier, går Valebrokk til angrep på Raja som person. TV2-sjefen går heller ikke av veien for å servere åpenbare usannheter for å sverte sin motstander. I flere innslag i media de siste dagene har Valebrokk påstått at Abid Q. Raja forsøker å begrense TV2s ytringsfrihet. Hvordan i all verden skulle en enkeltperson, selv om han er advokat og bevandret i retorikken, kunne begrense en nasjonal TV-kanals ytringsfrihet? Dette er det groveste misbruk av begrepet ytringsfrihet så langt i norske medier. Det er skuffende at det kommer fra Valebrokk. På hvilken måte er det så Raja forsøker å begrense TV2s ytringsfrihet? Jo, i følge Valebrokk gjorde Raja noe fryktelig i forkant av en debatt i Holmgang i 2004. Raja nektet selv å stille opp på debatten fordi TV2 satte sammen et panel som åpenbart ville sette muslimske innvandrere i dårligst mulig lys. Men ikke nok med det. Raja ringte også rundt til andre som var booket til debattprogrammet og ba dem utebli, påstår Valebrokk. For å underbygge sin påstand, henviser Valebrokk til Unni Wikan, som i følge ham skal ha bekreftet at Raja ba henne utebli fra programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer