Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Valen på egen kanal

Kjendiser, artister og programledere som gir alt for litt oppmerksomhet. Fra september parodierer Kristian Valen (28) kjente og ukjente tv-fenomener på «Valen TV».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SJØSTRAND (Dagbladet): Skulderputene hans er breie, kjolen hennes mikrokort. Hårsveisene er luftige. Kristian «Paul Young» Valen sprader av gårde med Kathrine «una donna» Sørland i skogen utenfor Asker. Bak dem lurer en full og forsmådd «Zucchero». Vi er til stede under innspilling av musikkvideoen «Senza una donna» til Valens nye program «Valen TV».

Parodier og musikk

- Det blir et program med parodier og imitasjoner av tv-programmer og tv-personer, men med mye musikk, sier Valen.

Etter å ha seilt landet rundt med showet «Fartøy Valen» har komikeren jobbet med prosjektet på TVNorge siden november i fjor. Han tror det blir hans første og eneste tv-jobb.

- Jeg blir aldri noen profesjonell programleder og tviler på at jeg kommer til å gjøre mer tv av denne typen. Tv er bare venting, og nå har jeg prøvd det, sier han.

Full frihet

Valen har laget sin egen tv-kanal, «Valen TV», som kjemper febrilsk for å overleve. Han spiller selv både værmelderen Helge med talefeil («basert på onkelen min») og BigBrother-Geir («som aldri kom helt inn i Huset, men likevel ble litt kjent»). Og alle de andre programlederne, gjestene og artistene.

- Jeg valgte TVNorge fordi de ga meg 100 prosent kontroll. Jeg fikk håndplukke alle som jobber med produksjonen og full frihet. Det viktigste er at jeg får utvikle meg. Jeg snakker alltid i fotballmetaforer og «det er bedre å spille hver kamp for Bodø/Glimt enn å slite på benken sammen med hundre andre i RBK». Jeg har inngått kompromiss i tv-sammenheng én gang før og det funker ikke, sier Valen.

Artistene kommer

Han er best kjent for sine parodier og imitasjoner.

- Jeg parodierer bare folk jeg liker og beundrer, sier Valen. I «Valen TV» blir mellom 20 og 30 kjente ansikter parodiert, og Valen har spilt inn musikkvideoer med blant andre Guns'n Roses, Modern Talking, Chris Isaac - og Paul Young og Zucchero. I tillegg kommer flere av originalartistene fra Valens parodier selv i studio. Bjørn Eidsvåg og Jonas Fjeld har allerede fått gjennomgå. Eidsvåg lo så mye at de måtte filme scenen 11 ganger.

- Ingen av de spurte artistene takket nei. Det er tøft av dem, sier Valen fornøyd, men vil ikke røpe flere navn siden ikke alle opptakene er unnagjort.

VIDEOFLØRT: - Enten er Kathrine veldig god til å spille, eller så ... (kremt)... er hun ... (kremt)... i meg, tuller Kristian «Paul Young» Valen under innspilling til programmet «Valen TV» på TVNorge. <P><!--FOTO-->