Vålerenga-presten må trekke seg fra Frøken Norge-juryen

- Passer seg ikke å være med, synes biskopen.

(Dagbladet.no): Biskop Ole Christian M. Kvarme har bedt sokneprest Einar Gelius om å trekke seg fra juryen i Frøken Norge-finalen, heter det i en pressemelding fra Oslo-biskopens kontor.

Det skjer etter at Dagbladet.no tidligere skrev at den populære Vålerenga-presten Gelius skulle sitte i juryen sammen med blant annet Kathrine Sørland og Pia Haraldsen.

Biskopen har denne forklaringen på hvorfor han ba Gelius om å trekke seg.

- Det er ut fra et allment syn om at dette ikke passer seg, sier biskop Kvarme til Dagbladet.no.

Kroppsfiksering

Etter biskopens vurdering har det vært kontroversielt å ha en sokneprest som skulle delta i et misseshow.

- Den mediestorm som denne saken har skapt viser at saken er problemfylt. Folk er opptatt av at kirken har et riktig fokus og et innhold, sier Kvarme og utdyper hva han mener med dette.

- Det er ikke til å komme forbi at det er en type kroppsfiksering og en ramme rundt showet som ikke passer.

POPULÆR PREST: Einar Gelius er en populær og noe utradisjonell prest. Litt i overkant, synes biskopen. Bildet viser Gelius som vier et par utenfor Vålerenga kirke.
POPULÆR PREST: Einar Gelius er en populær og noe utradisjonell prest. Litt i overkant, synes biskopen. Bildet viser Gelius som vier et par utenfor Vålerenga kirke. Vis mer

Utover dette hadde biskopen ingen ytterligere kommentarer.

Hovedpersonen selv har heller ikke så mye å si om saken.

- Jeg har vært i samtaler med biskopen og ble bedt om å trekke meg. Det forholder jeg meg til, og har derfor valgt å følge hans råd, sier Gelius.

- Familiære grunner

Videre i pressemeldingen heter det: Etter det som foreligger og av familiære grunner, har sokneprest Einar Gelius valgt å følge dette rådet og trukket seg som medlem av denne juryen.

- Det har vært en voldsom påkjenning for meg og min familie, sier Gelius til Dagbladet.no og sikter til medieoppmerksomheten.

Saken om presten som trekker seg fra missekåringen vekker internasjonal interesse. Klokka 16.35 er den en av toppsakene hos CNN.

PASSER SEG IKKE:</B> Oslo-biskopen syntes ikke noe om at soknepresten skulle sitte i juryen.