Valgbråk Valgbråk mellom KrF og Quart

Varaordfører i Kristiansand, Harald Sødal (KrF), fordømmer Quartfestivalen utfra gamle politirapporter. - Vi har ingen slik rapport, fra i år sier politiinspektør Ole Hortemo.

Den profilerte lokalpolitikeren benytter valgkampen til utspill mot Quartfestivalen. Han er sterkt kritisk til alkohol- og rusmisbruket blant deltakerne, og fordømmer Marilyn Manson.

- Det eneste positive er at de aller yngste holdt seg unna festivalen, sier Sødal.

- Rapporter fra politiet konkluderer med at alkohol- og rusmisbruket er uten kontroll. Quartfestivalen fører med seg omfattende rekruttering til narkomiljøet, og en utstrakt festing fra tilreisende, sier Sødal.

- Middelmådig

Han forstår heller ikke hva Marilyn Manson har av musikalske kvaliteter.

- Jeg var på konserten, og Manson er en middelmådig musiker. Der støtter jeg meg til VGs og Vårt Lands anmeldere.

- Så lenge Quartfestivalen selger øl og velger artister som Manson, vil KrF motarbeide den. Det blir ikke aktuelt med mer kommunal støtte, sier Sødal. - Politiet har ikke utarbeidet noen rapport om Quartfestivalen. Vi har en intern evaluering, og den er i hovedsak positiv. Rusproblemene er færre i år enn tidligere, og bare et 50-tall personer ble pågrepet for rusmisbruk, sier lederen for ordensavdelingen ved Kristiansand politikammer, Ole Hortemo.

- Vi har rost ledelsen for festivalen for gjennomføringen av den, sier Hortemo.

Han opplyser at politiets evaluering konkluderer med mange tyverier i løpet av Quart-helga.

Verdiskapning

Pressesjef Pål Hetland er rystet over utspillet til Sødal, og oppfordrer folk til å stemme på Høyre i Kristiansand.

- Quartfestivalen ønsker ikke å være partipolitisk, men vi frykter KrF og Frp. Høyreordfører Berit Wallevik har hele tida støttet oss, så med Høyre vet vi hva vi får, sier Pål Hetland.

Quarten har fått et konsulentfirma til å beregne festivalens verdiskapning for Kristiansand. Årets festival har gitt 160 helsider i landets aviser, samt stor sendeflate på Petre og i Dagsrevyen og TV2-nyhetene.

- Omregnet i annonsekroner beløper det seg til flere titalls millioner kroner. Handelsstanden jubler, sier Hetland.

Men for KrF-Sødal betyr dette lite, for slik avslutter han:

- PR kan kjøpes for dyrt.

«Med Høyre vet vi hva

vi får.»

MANSON PÅ QUART: Kristelig Folkeparti vil ikke gi Quartfestivalen kommunal støtte så lenge det selges øl, og artister som Marilyn Manson blir invitert til å spille.