Valgflesk utgått på dato blir surt

... og enda surere når man bytter merkelappen «best før» fra 2015 til 2020.

PRØV SELV: «Jeg anbefaler Stoltenberg og Støre om å ta seg fri et par uker og legge seg inn på et omsorgssenter, helst på tremannsrom», skriver artikkelforfatteren. Foto: Krister Sørbø / NTB Scanpix
PRØV SELV: «Jeg anbefaler Stoltenberg og Støre om å ta seg fri et par uker og legge seg inn på et omsorgssenter, helst på tremannsrom», skriver artikkelforfatteren. Foto: Krister Sørbø / NTB ScanpixVis mer
Debattinnlegg

Jeg har hittil i livet unngått offentlig debatt, men klarer ikke lenger å holde munn. Det gjelder eldreomsorg og sykehjemsplasser i Norge 2013. Det gjelder også skuffelsen over at våre ledende politikere (Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre bl.a.) lover og lyver. For vel 40 år siden traff jeg en markant politiker i Ålesund sentrum som i løpet av samtalen sa: «Politikere er et eget folkeslag som tror de ikke blir gamle!» Etter alle disse åra begynner jeg å tro at han hadde rett.

For kort tid siden slengte de to nevnte politikerne én milliard på bordet for å gi bedre helse og omsorg i Norge. Hvilket formål, hvilke prosjekter, hva skulle alle disse pengene brukes til eksakt? Hver dag får vi høre fra kommuner rundt i Norge som kan fortelle om flere og flere personer som havner på to- og tremannsrom. De eneste som ser ut til å være blind for denne virkeligheten er regjeringen. Jo da, det bygges nye omsorgssenter, men på samme tid legges det ned like mange sengeplasser fordi vi ikke har hatt råd til å vedlikeholde de gamle byggene.

Molde bygget de det flotte Råkhaugensenteret, stengte det etter et par år og flyttet pasientene til Glomstua på to- og tremannsrom. I Ålesund bygget vi nylig det flotte Hatlane omsorgssenter og flyttet pasientene fra senteret i Borgundveien 199. Ikke en eneste seng mer enn før, og nå blir flere av rommene på samme senter gjort om for å romme to eller tre på hvert rom. Hele tiden blir det sagt at det er midlertidig. De to nevnte eksemplene gjentar seg rundt om i hele landet.

Jeg anbefaler Stoltenberg og Støre om å ta seg fri et par uker og legge seg inn på et omsorgssenter, helst på tremannsrom, la noen eldre i familiene deres prøve det samme på andre steder. Tenk da på en mann i Ålesund som er 94 år gammel og ikke helt sprek som har en syk kone på 89 år som blir tvangssendt hjem fra sykehuset fordi det ikke er plass til henne og plasser på omsorgssenter finnes ikke. Hvor er da de 12 000 nye plassene som er lovet?

Alle som har normalt gangsyn her i Norge vet at dette er himmelropende galt. Folket ser og opplever dette hver eneste dag, Derfor er det veldig merkelig at dere ikke ser det, eller at dere ser det uten å gjøre noe med det. Helsekøen vokser, antall manglende sengeplasser på sykehjem og omsorgssenter øker.Det eneste vi hører fra dere er: Etter valget skal alt bli så mye bedre enn før, altså den samme setningen alle har hørt for mange ganger!Med den holdningen dere har til våre eldre kan jeg dessverre IKKE ØNSKE DERE LYKKE TIL MED VALGET!

Skrevet en kveldsstund i Ålesund etter lang tids frustrasjon med tanke på manglende omsorg og medfølelse for våre eldre og trengende i vårt rike land.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.