DEBATT

Debatt: SWAP

Valgfrihet og miljø går hånd i hånd

Det er stor etterspørsel etter gode bruktmodeller i andre land. 

BYTTEAVTALE: Lyst på ny mobil? Med Telenors SWAP kan du bytte hvert år – og så kan andre med mindre å rutte med overta telefonen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BYTTEAVTALE: Lyst på ny mobil? Med Telenors SWAP kan du bytte hvert år – og så kan andre med mindre å rutte med overta telefonen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg viser til leserinnlegget til Lage Nøst, talsperson i Grønn Ungdom og førstekandidat til Stortinget for Miljøpartiet De Grønne i Møre og Romsdal.

Nøst skriver at Telenor oppfordrer kundene til å bytte mobil hvert år, og at SWAP verken er bra for miljøet eller mennesker. Det riktige er at SWAP er et mobilprogram som gjør det enklere å bytte mobil for dem som av ulike årsaker har behov for det. Telefonen nedbetales over 24 måneder, og kunden kan når som helst etter avtaleinngåelsen kjøpe ny mobiltelefon.

Kundene ønsker valgfrihet og fleksibilitet, og SWAP imøtekommer dette behovet. Innbyttet skjer ved at kunden leverer fra seg den gamle telefonen, som Telenor sjekker for skader og tømmer for innhold.

Som Nøst riktig påpeker, blir den gamle telefonen klargjort for videresalg i land utenfor Norden. Telenor har en tydelig miljøpolicy, og alle deler av virksomheten skal sørge for at alt elektronisk materiell går til gjenbruk eller resirkulering som er i tråd med internasjonale forskrifter.

Det er stor etterspørsel etter gode bruktmodeller i andre land, og å forlenge mobilens levetid er noe vi legger stor vekt på. Ved å legge til rette for gjenbruk vil flere som ikke er velsignet med den velstanden vi er vant til, få mulighet til å bruke smarttelefoner. Tilgang på internett og smarttelefoner bidrar dessuten til å fremme økonomisk vekst og å løfte mange lokalsamfunn ut av fattigdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer