Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Valgfritt sidemål og nivåinndeling i flere fag!

Frp mener elever som sliter med tung teori, men som behersker en hammer, også fortjener å fullføre skolen med en mestringsfølelse.

Fortsatt lang vei å gå: Det er helt åpenbart at Oslo gjennom de siste 18 årene har gjort noe riktig. Frp mener at vi har kommet langt, men fortsatt har en lang vei å gå, skriver Siri Ulleberg og Aina Stenersen. Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Fortsatt lang vei å gå: Det er helt åpenbart at Oslo gjennom de siste 18 årene har gjort noe riktig. Frp mener at vi har kommet langt, men fortsatt har en lang vei å gå, skriver Siri Ulleberg og Aina Stenersen. Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Osloskolen har landets beste resultater. Det er helt åpenbart at Oslo gjennom de siste 18 årene har gjort noe riktig. Frp mener at vi har kommet langt, men fortsatt har en lang vei å gå.

Oslo er det fylket i landet hvor flest unge sliter med psykisk helse. Frafallet på yrkesfag er for høyt og det er barn som går hele skoleløpet uten å kunne skrive og lese ordentlig. Frp's mål med skolepolitikken er at elever skal kjenne mestringsfølelse og stolthet, uansett hvilket løp de velger. Vi trenger håndverkere og vi trenger akademikere.

Frp vil starte tidlig både med å fange opp de som sliter, og med å fange opp de som trenger ekstra utfordringer. Får å få til dette ønsker Oslo Frp flere tiltak i skolen: Vi vil øke helsesøsterkapasiteten, innføre nivåinndeling i flere fag, ha valgfritt sidemål i norsk og en praksisrettet yrkesfagsutdanning.

Frp mener det er viktig å se hver enkelt elev. Vi forstår at elever er ulike og derfor lærer på forskjellige måter. Vi forstår at noen kan slite i matte og briljere i engelsk. Nivåinndeling kan ivareta eleven godt både der eleven er svakere og der eleven er sterkere enn gjennomsnittet. Vi forstår at et økt antall helsesøstre på skolen gir et bedre lavterskeltilbud for elever som sliter.

Frp mener elever som sliter med tung teori, men som behersker en hammer, også fortjener å fullføre skolen med en mestringsfølelse. Derfor stiller vi vil valg for Oslo Frp, med et mål om å gjøre Osloskolen enda bedre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!