Du leser nå Dagbladet Pluss

Presidentvalget i USA 2016:

Valgkamp tilbake til fremtiden

Det historisk oppsiktsvekkende i årets valgkamp bakser ikke i gjørma sammen med Donald Trump. Det ligger ryddig og anonymt innlåst på en harddisk i New York.

OVERVÅKET
KAMPANJE: Dagens valgkam- panjene gjetter ikke lenger – det er akkurat deg de vil snakke med. De vet hva du vil stemme på og at du iblant «glemmer» det når valg- dagen kommer. De vet at du an- takelig trenger et lite puff. Her ser vi Ronald Reagan i Dixville Notch i 1976 under hans valgturne i New Hampshire. FOTO: NTB SCANPIX
OVERVÅKET KAMPANJE: Dagens valgkam- panjene gjetter ikke lenger – det er akkurat deg de vil snakke med. De vet hva du vil stemme på og at du iblant «glemmer» det når valg- dagen kommer. De vet at du an- takelig trenger et lite puff. Her ser vi Ronald Reagan i Dixville Notch i 1976 under hans valgturne i New Hampshire. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Håndleddet er presidentkampanjenes ytterste ledd. Det er det som får frivillige og deltidsbetalte knoker til å smelle mot dørpaneler i vippestater fra New Hampshire til Nevada. Der døra åpnes, venter et politisk møte mellom borgere og en oppfordring om å bruke stemmeretten. «Jeg er her for å spørre om du vet hvor du finner ditt valglokale».

Ingen steder er linjene tykkere og lengre i amerikansk valgkamp enn i denne gjetingen av ens egne tilhengere fra stue til stemmelokale.

Men skjult i de millioner av korte og enda kortere samtaler på trammen ligger også det største historiske bruddet i vår tids valgkamper. Når det står noen ved døra di er det ikke lenger fordi du bor i en del av byen der nesten alle er demokrater, eller fordi husene i gata di er så dyre at de som bor i dem nesten helt sikkert vil ha skattelette og republikansk president.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.