Presidentvalget i USA 2016:

Valgkamp tilbake til fremtiden

Det historisk oppsiktsvekkende i årets valgkamp bakser ikke i gjørma sammen med Donald Trump. Det ligger ryddig og anonymt innlåst på en harddisk i New York.

OVERVÅKET
KAMPANJE: Dagens valgkam- panjene gjetter ikke lenger – det er akkurat deg de vil snakke med. De vet hva du vil stemme på og at du iblant «glemmer» det når valg- dagen kommer. De vet at du an- takelig trenger et lite puff. Her ser vi Ronald Reagan i Dixville Notch i 1976 under hans valgturne i New Hampshire. FOTO: NTB SCANPIX
OVERVÅKET KAMPANJE: Dagens valgkam- panjene gjetter ikke lenger – det er akkurat deg de vil snakke med. De vet hva du vil stemme på og at du iblant «glemmer» det når valg- dagen kommer. De vet at du an- takelig trenger et lite puff. Her ser vi Ronald Reagan i Dixville Notch i 1976 under hans valgturne i New Hampshire. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Håndleddet er presidentkampanjenes ytterste ledd. Det er det som får frivillige og deltidsbetalte knoker til å smelle mot dørpaneler i vippestater fra New Hampshire til Nevada. Der døra åpnes, venter et politisk møte mellom borgere og en oppfordring om å bruke stemmeretten. «Jeg er her for å spørre om du vet hvor du finner ditt valglokale».

Ingen steder er linjene tykkere og lengre i amerikansk valgkamp enn i denne gjetingen av ens egne tilhengere fra stue til stemmelokale.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer