Valgkampen i Hollywood

Hollywood-veteranen Meryl Streep synes filmselskapenes kamp for å få sine filmer og skuespillere Oscar-nominerte er smakløs. Selv er hun blitt nominert 12 ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (Dagbladet): Selv om Academy of Motion Picture Arts and Sciences skal belønne de beste filmene hvert år, har kampen om Oscar-statuetten også alltid dreid seg om aktive kampanjer og politikk. DreamWorks eller Miramax? Nicole Kidman eller Kathy Bates? Jack Nicholson eller Daniel Day-Lewis?

En Oscar-nominasjon handler om mye mer enn hva du har gjort foran eller bak kameraet. Det er ofte like avgjørende hvem som liker hvem både på og utenfor lerretet, hvem som representerer Hollywood på best mulig vis - og ikke minst: hvem som har mest penger og makt.

- Det er alarmerende at Oscar-kampanjene minner stadig mer om en politisk valgkamp. Jeg synes det er smakløst. Det vil ikke være lenge før vi ser tv-reklame for å markedsføre de beste filmene og skuespillerne, sier Streep, som har sikret seg Oscar-statuetten to ganger av de 12 mulighetene hun har hatt . Bare Katharine Hepburn har vært nominert like mange ganger.

TIRSDAG ETTERMIDDAG norsk tid, halv seks om morgenen i Samuel Goldwyn Theater i Beverly Hills, vil årets nominerte til den 75. Oscar-utdelingen bli offentliggjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer