TAKKER UNGDOMSPARTIENE: Selv om skoledebattene til tider kan virke fordommene, og tåpelige, så er det de som sørger for at rekordmange ungdommer deltar i skolevalget i år, skriver Hedvig Heyerdahl. Foto: privat
TAKKER UNGDOMSPARTIENE: Selv om skoledebattene til tider kan virke fordommene, og tåpelige, så er det de som sørger for at rekordmange ungdommer deltar i skolevalget i år, skriver Hedvig Heyerdahl. Foto: privatVis mer

Valg 2017:

Valgkampen som ga meg håp

Grunnen til det er stort sett oss unge.

Meninger

Av og til er det lett å bli lei valgkamp. Denne valgkampen har blitt beskrevet som full av drittslenging, steile fronter og mange påstander som egentlig ikke har noe med politikk å gjøre.

Men likevel gir den meg håp! Grunnen til det er stort sett oss unge. Ungdomspartiene har setter ikke bare en skyhøystandard for å være konkrete, men også sette en fin tone på hele den politiske debatten. Ungdomspartiene som bærer omtrent hele valgkampen til samtlige partier.

Det er de flinke folka som gidder å stå opp klokken fem hver dag i over to uker, for å kjøre i 2 timer og ta en skoledebatt i Telemark eller Vestfold, for å fortelle om hva de tror på, hva som er den beste politikken for Norge og den som trenger det mest.

Eller stå på stand, og dele ut boller til de som pendler med tog grytidlig om morgenen, for så og stille opp på husbesøk et par timer senere. Selv om skoledebattene til tider kan virke fordommene, og tåpelige, så er det de som sørger for at rekordmange ungdommer deltar i skolevalget i år, og at unge faktisk tar en stilling om hva de mener politisk. Det er verken Erna Solberg, Jonas Gahr Støre eller medias fortjeneste, men ungdomspartienes. Og det er unikt med Norge.

Det gjør det verdt det. Det gjør at man ikke halvveis i valgkampen gir opp. Det gjør det mulig å kjempe for det man tror på, og kraft til å forbi alle tullete valgkamputspill som handler om person og ikke politikk, nedsettende tweets og dumme kommentarer. For å vinne valget og få gjennomført den politikken man mener er best for Norge. Og det gir meg håp for fremtiden i Norsk politikk.

Så tusen takk til alle ungdomspartiene.