Valheim Hagen skal spille høyreekstrem aktivist

Debuterer på Nationaltheatret.

(Dagbladet): Under Nationaltheatrets vårlansering i dag ble det også klart at teatret til våren setter opp forestillingen «Demoner 2014».

Forestillingen er fritt bygget på Fjodor Dostojevskijs roman «De besatte», og skal være et forsøk på å forstå samtida.

- Oppsetningen handler om hvordan ståa er i det landet vi lever i i 2014, sier informasjonrådgiver ved Nasjonalteateret Kiristi Ellefsen.

Valheim Hagen Ifølge programmet er det «to unge menn - dypt forskjellige - som finner sammen og gjør seg til ledere for et desillusjonert, meningssøkende oppgjør. Det frykter ingenting. Heller ikke døden.»

- Vil dette stykket tolke 22. juli?

- Stykket vil sette fokus på hvordan Norge er i 2014 og alt som beveger seg under overflaten i vårt land, blant annet høyreekstrem aktivisme satt opp mot kulturelitens radikalisme. Det utforsker de spenningene som finnes i dag, sier Ellefsen.

Runar Hodne har regien og han har samarbeidet med Geir Gulliksen, som har skrevet stykket fritt etter Dostojevskij.

Det er skuespiller Pål Sverre Valheim Hagen som har hovedrollen. Han spiller lederen for en høyreekstrem aktivistgruppe.

Valheim Hagen har de siste åra gjort seg bemerket i blant annet filmene «Kon-Tiki» og «Gåten Ragnarok,» og dette blir hans debut på Nationaltheatret.

- Det handler om det grunnleggende i menneske. For at vi skal forstå hvordan samfunnet funker, er vi nødt til å se på verden rundt oss. Jeg håper dette stykket kan gjøre at vi forstår noe mer sammen, sier Valheim Hagen til Dagbladet.

Over nyttår Forestillingen har premiere 8. februar 2014.

Bandet Ulver har laget musikken, og det er skuespillerne Ole Johan Skjelbred, Nils Ole Oftebro, Gisken Armand, Henrik Rafaelsen, Morten Espeland, Nader Khademi, Mariann Hole, Hanne Skille Reitan og Birgitte Larsen som skal stå på scenen sammen med Valheim Hagen.

- Det er veldig mye politisk selvsakt, men jeg tør nesten ikke snakke om det, sier Geir Gulliksen til Dagbladet under lanseringen.