Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Valkyrien Allstars har sluttet å spille sin store hit på konsertene. Da en fan reagerte på Facebook svarte bandet med å kalle ham en kuk

Nå har Raymond fra Tana sett sin siste konsert med bandet.

MISNØYE: En konsertgjenger fikk ikke et hyggelig svar tilbake da han lurte på hvorfor musikkgruppa Valkyrien Allstars ikke spilte «Å gjev du batt meg» under en konsert. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
MISNØYE: En konsertgjenger fikk ikke et hyggelig svar tilbake da han lurte på hvorfor musikkgruppa Valkyrien Allstars ikke spilte «Å gjev du batt meg» under en konsert. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var konsertgjengeren Raymond Hildonen som etter bandets konsert i Vadsø forrige helg tok seg friheten til å spørre Valkyrien Allstars på Facebook hvorfor de ikke spilte «Å gjev du batt meg», som er en av deres mest kjente sanger.

«Det hadde vi forventet at dere spilte, ja ihvertfall som ekstranummer da vi klappet dere ut igjen. Jeg har sett min siste konsert med dere», skrev Hildonen på bandets Facebook-vegg.

Han la også til at han synes introen på konserten var lang og kjedelig, og rådet gruppa til å få en produsent til å se på settlista.

Svaret fra bandet var ikke av det imøtekommende slaget.

«Flere enn oss sitter igjen med spørsmålet «hvorfor kom du egentlig». Spilte «Å gjev du batt meg» i Vardø. Det var siste gang, skal aldri spille den igjen. Takk for oss», skrev bandet og la til:

«Og ja, introen på første låta var lang. Du burde skjønt hvor det bar og gått hjem allerede da».

Da andre Valkyrien-fans reagerte på tonen i svaret, innrømmet bandet at det var satt på spissen.

«Når det er sagt, kommer du på konsert med oss kun for å høre «Å gjev du batt meg» og da kun for det, så vil du kanskje bli skuffa. Vi har spilt den ubehagelig mange ganger. Akkurat nå er vi på turne med vår nye plate. Dvs at vi spiller hovedsakelig nye låter», skrev de.

Og med referanse til Hildonen, som startet diskusjonen: «Han er en kuk, vi er en kuk. Ferdig».

Til Dagbladet sier Raymond Hildonen at reaksjonen fra Valkyrien Allstars sier mer om dem enn om ham.

- Jeg er bare en vanlig publikummer som ønsket å oppleve bandet live og høre låtene de er kjent for. Men Valkyrien har kanskje fått så mange priser og blitt så høye på seg selv at de ikke føler de trenger publikum lenger, sier han.

- Jeg går mye på konserter og er langt fra noen førstereisgutt. Jeg synes ikke det er for mye forlangt at et band spiller de mest kjente låtene sine. Jeg hadde også blitt skuffa hvis jeg hadde dratt på Deep Purple og de ikke spilte «Smoke on the Water», sier Hildonen.

Han akter ikke å delta videre i diskusjonen på bandets Facebook-side.

- Når de legger seg på et slikt nivå, gidder jeg ikke. Det blir som å spy motvind, sier tanaværingen.

Dagbladet har vært i kontakt med Valkyrien Allstars, som ikke vil kommentere saken.

FERDIG SNAKKA: Å diskutere med Valkyrien Allstars på Facebook er som å spy i motvind, mener konsertgjenger Raymond Hildonen fra Tana. Han sier han har sett flere gode konserter med bandet tidligere. Foto: Privat
FERDIG SNAKKA: Å diskutere med Valkyrien Allstars på Facebook er som å spy i motvind, mener konsertgjenger Raymond Hildonen fra Tana. Han sier han har sett flere gode konserter med bandet tidligere. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!