«Valkyrien» på NRK

«Valkyrien»-regissør avviser Nokas-inspirasjon

Dramatisk åpningsscene i NRKs nye TV-satsing. 

MEN IN BLACK: I åpningsscenen til NRK-serien «Valkyrien» tar en gjeng maskerte ranere seg inn i en pengesentral. Ifølge seriens regissør har flere påpekt likheten mellom scenen og Nokas-ranet fra 2004. Foto: Johan-Fredrik Bødtker / Tordenfilm
MEN IN BLACK: I åpningsscenen til NRK-serien «Valkyrien» tar en gjeng maskerte ranere seg inn i en pengesentral. Ifølge seriens regissør har flere påpekt likheten mellom scenen og Nokas-ranet fra 2004. Foto: Johan-Fredrik Bødtker / Tordenfilm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For å unngå at 2017 skal starte med sinte mailer i journalistens innboks, er det bare å presisere med én gang: Denne saken inneholder spoilere.

I kveld har dramaserien «Valkyrien» dobbeltpremiere, med visning av både episode én og to på NRK1.

Les Dagbladets anmeldelse her.

I den aller første scenen blir seerne vitne til et ran, der svartkledde, maskerte menn bevæpnet med skytevåpen og slegger tar seg inn i en pengesentral, der de henter ut store bagger fulle av penger.

Politi kommer til stedet, og i møtet med ranerne blir en politimann såpass skadet at han ender på sykehus med livstruende skader.

Scenen kan umiddelbart se ut til å være inspirert av Norges mest omtalte ran, som fant sted i Stavanger 5. april 2004, der 57 millioner kroner ble stjålet fra Norsk Kontantservice (NOKAS).

Den gang var ranerne iført heldekkende, sorte klær og finlandshetter, og var bevæpnet med både skytevåpen og slegge. Politioverbetjent Arne Sigve Klungland ble skutt og drept i forbindelse med politiets utrykking.

Nokas-ranet ble filmatisert i 2010 av regissør Erik Skjoldbjærg. Les Dagbladets anmeldelse av «Nokas» her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer