Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Valla, Kristin

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvordan jeg ble forfatter:

- Jeg har skrevet dikt og historier helt siden jeg var liten, og da jeg var 12-13 år skrev jeg en slags bok. Den handlet om hester og var ikke spesielt god. Jeg har nok alltid skrevet mer enn jeg har lest og vært veldig fascinert av ord og komposisjon. Men det var først da jeg dro til Venezuela at jeg følte jeg fikk en historie å fortelle. Her møtte jeg en verden og en menneskenatur som jeg bare måtte beskrive.

Min beste leseropplevelse:

- Kjell Risviks oversettelse av Gabriel García Márquez «Kjærlighet i Koleraens tid.» Jeg hadde lest andre romaner av García Márquez på spansk tidligere, og var sikker på at en norsk oversettelse ville bli en kjempenedtur. I stedet oppdaget jeg en rikdom i det norske språket som jeg aldri hadde sett maken til.

Hvordan jeg liker å jobbe:

- Jeg skrev «Muskat» mens jeg gikk på Journalistutdanningen og jobbet som journalist ved siden av skolen. Skrivingen var min hobby, noe jeg puslet med når jeg hadde tid og lyst. I lange perioder lot jeg boka ligge, for så å finne den frem igjen og kanskje holde meg inne en hel helg for å skrive. Jeg skrev ikke mye av gangen, men til gjengjeld jobbet jeg lenge med hvert avsnitt.

Mitt forhold til Internett:

- Det beste med Internett er e-post. Jeg har mange venner jeg holder kontakt med kun på denne måten. Vi skriver milelange mailer til hverandre.

(Dagbladet.no 15.08.00)