Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vallersnes, Eli Sol

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg har alltid likt å skrive, men har tidligere konsentrert meg om å skrive dikt. Jobbet seriøst (men periodevis) med å forbedre språket siden gymnaset. «Høstreise» er mitt første romanmanuskript.

Beste leseropplevelse:

- Vanskelig å plukke ut én. Kan nevne to eksempler: «Nedjma» av Kateb Yacine som inspirerte meg til å prøve å skrive en roman, og Rolf Jacobsens samlede dikt som snart går opp i limingen etter å ha blitt lest sønder og sammen over en tiårsperiode.

Slik liker jeg å jobbe:

- Liker å ha «hele» skrivedager uten å bli distrahert av jobb eller andre plikter. Drømmeskrivedagen begynner med å lese god litteratur til frokost, gå en lang tur for å klarne hjernen og så sette meg ned foran tastaturet med det jeg «fant» på turen.

Slik jobber jeg med research:

- Jeg bruker lang tid på research, alt som står i mine tekster skal være ting som kunne ha skjedd. Låner kilovis med bøker fra biblioteket og leter i tillegg opp personer med aktuell førstehåndskunnskap.

Mitt forhold til Internett:

- Jeg bruker Internett for å sjekke mail, lese bokanmeldelser, finne bakgrunnsstoff til artikler/bøker og få kjappe svar på praktiske spørsmål (rutetider mm).

(Dagbladet.no 29.08.00)