Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Valset over dommeren

Finn Schjøll og dommer Trond Harr havnet i heftig diskusjon etter gårskveldens «Skal vi danse».

-  Seerne er de virkelige dommerne. Hvis de mener vi fortjener å vinne er det ingenting som er blodig urettferdig ved det! raste Blomster-Finn.

Bakgrunnen for konfrontasjonen var en artikkel i Dagbladet tirsdag om fagjuryens frykt for at Finn Schjøll skulle vinne hele «Skal vi danse?». «Dansemessig blodig urettferdig» var Trond Harrs kommentar, mens dommer Trine Dehli Cleve ville sett det som «trist for konkurransen» dersom Finn satt igjen til slutt. Tross lavest poengsum hver eneste episode, har Finn og hans dansepartner Lena Granås Lillebø fortsatt uke etter uke takket være tv-seernes telefonstemmer. De teller like mye som dommernes vurdering.

Truet med dansetimer

-  Utstråling og danseglede er min styrke, i tillegg til at jeg skjønner at dette er underholdning. Dere i fagjuryen er bare fire stykker, men det er publikum som er de virkelige dommerne. Hvis seerne i sofaen der hjemme er villige til å bruke sine penger på å gi meg en stemme, så er det ingenting som er «blodig urettferdig» med det, sa Finn Schjøll til Trond Harr.

De to sto steilt på sitt syn under konfrontasjonen. Blomster-Finn truet til slutt Harr med å ta dansetimer hos ham.

-  Meg skal han få slite med! Jeg skal ta to timer hver eneste dag, sa Schjøll med et smil om munnen.

Trond Harr tok utfordringen på strak arm.

-  Jeg skal mer enn gjerne gi Finn to dansetimer hver dag, men hvor mye han vil lære er jo en annen ting. Men gratis blir det ikke, så ikke kall det en vennetjeneste, sa Trond Harr til Dagbladet.

 I HAR(R)NISK:  Etter søndagens «Skal vi danse» havnet Finn Schjøll og dommer Trond Harr i diskusjon om Schjølls danseferdigheter. Foto: Kurt T. Pedersen
I HAR(R)NISK: Etter søndagens «Skal vi danse» havnet Finn Schjøll og dommer Trond Harr i diskusjon om Schjølls danseferdigheter. Foto: Kurt T. Pedersen Vis mer

Juryens Tor M. Fløysvik og Anita Langset mente at Finn viste framgang med gårsdagens danseopptreden. Vurderingen var at Finn for det meste sto stille, og at de trinnene han tok ikke var i takt.

Verdig konkurrent

Finn Schjøll var fornøyd med egen danseopptreden i går.

-  Vi er veldig fornøyd med tanke på at vi har øvd litt lite. Artikkelen i Dagbladet satte oss ute av spill et par dager. Vi tilfører energi og danseglede, og vi viser at gud og hvermann kan gjøre dette. Denne gleden tror jeg publikum ser, sier han.

Finn og hans dansepartner Lena Granås Lillebø fikk lavest poengsum av dommerne i går, men publikum kom atter en gang til unnsetning. Etter at seerne hadde fått sagt sitt var det Anita Moen og Thomas Kagnes som måtte forlate konkurransen i danseshowets sjette program. På topp med hele 39 poeng, som er den høyeste poengscoren gitt hittil, kom Katrine Moholt og Bjørn Holthe. Kveldens vinnere vurderer Finn Schjøll som en seriøs og verdig konkurrent i «Skal vi danse».

-  Min største konkurrent er meg selv. Finn er utrolig sjarmerende, så hvis publikum ønsker at han skal vinne så er det kjempegøy, sier Moholt.

Resultatet etter fagjuryens dom:

• 36 poeng til Katrine Moholt & Bjørn Holthe. Danset engelsk vals til «You Make Me Feel Like a Natural Woman» fra Aretha Franklin.

• 29 poeng til Guri Schanke & Tom Arild Hansen. Danset slowfox til «My baby just cares for me» fra Nina Simone.

• 29 poeng til Terje Sporsem & Cecilie Brinck Rygel. Danset tango til «Objection» fra Shakira.

• 23 poeng til Otto Robsahm & Michelle Lindøe. Danset jive til «Two hearts» fra Phil Collins.

• 22 poeng til Anita Moen & Thomas Kagnes. Danset quickstep til «I wanna be like you» fra Louis Prima.

• 14 poeng til Finn Schjøll & Lena Granaas Lillebø. Danset cha cha til «I feel good» fra James Brown.

EN ANNEN DANS: Dommerne ga Katrine Moholt og Bjørn Holthe 22 poeng mer enn Finn. Katrine vurderer ham som en verdig konkurrent.
JUMBOPLASS: Etter at dommerne avsa sin dom, havnet Finn og Lena på sisteplass. Begrunnelsen var at han sto for mye stille og ikke danset i takt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling