Vamp er helt «korka»

Korker flaska før konserter. Korker samarbeidet med Kork.

KORKER OGSÅ FLASKA: Det har vært mye snakk om artistfylla. - Vi drikker aldri på jobb. Det er mange år siden vi drakk før vi gikk på scenen, sier Vamp-sjef Øyvind Staveland (foran). Bak ham ser vi fra v. Carl Øyvind Apeland, sønnen Odin Staveland, Paul Hansen og Torbjørn Økland. Foto: Anders Grønneberg
KORKER OGSÅ FLASKA: Det har vært mye snakk om artistfylla. - Vi drikker aldri på jobb. Det er mange år siden vi drakk før vi gikk på scenen, sier Vamp-sjef Øyvind Staveland (foran). Bak ham ser vi fra v. Carl Øyvind Apeland, sønnen Odin Staveland, Paul Hansen og Torbjørn Økland. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med nye plate i bagasjen legger Vamp ut om to uker ut på en omfattende turné, som teller flere opptredener enn dager: 50 spillejobber på 40 døgn.

Bandet er forberedt på hard jobbing - og da kan man ikke leve ut rockmytene.

- Det er mye snakk om artistfyll og artistmyter. Man orker ikke et slikt tempo dersom man misbruker alkohol og rus, sier Staveland.

Tøft å være alene Han mener bransjen er mer edruelig nå enn for 30 år siden.

- Artister har lett tilgang til alkohol, men det har da folk flest, også. I et band tar man vare på hverandre, kanskje det er tøffere å være soloartist.

Men Vamp synes det er bra at man diskuterer og har fokus på artisters helse. Bandet kjenner godt til eks-D.D.E.s og nå Sambandets Terje Tranaas' medisinske senter for musikere og kulturarbeidere.

- Vel mye Kork Siden 2006 har Vamp samarbeidet med Kringkastingsorkestret (Kork). Så fikk Øyvind Staveland nok, og vender nå tilbake til klassisk nedstrippet visefolk.

Med flere hundre tusen solgte plater er Vamp blant de aller mest populære voksenpopband, i samme divisjon som Bjørn Eidsvåg og Hellbillies.

- Det har vært mye Kork de siste åra, sier Vamp-sjef Øyvind Staveland.

Det har resultert i albumet «Liten fuggel». Singelen med samme navn har herjet hitlistene de siste månedene.

Espen Lind - «Liten fuggel» har gitt oss fantastisk god drahjelp fram mot albumslippet, sier Staveland.

Han får ikke fullrost Vamps nye produsent, den ikke ukjente popstjerna Espen Lind. Et litt underlig valg, det er Vamp enig i. Men da plateselskapet foreslo ham, var det ingen som hadde innsigelser.

- Espen har gjort oss bedre. Det har vært et lykkelig valg, sier Staveland.

Han beskriver bandets niende studioalbum som en mer minimalistisk og stramt redigert utgivelse. Han sammenlikner den med debuten «Godmorgen, søster» og «Siste stikk».

Hyller Erik Bye Vamp hyller bautaen Erik Bye på albumet ved å spille en av hans mindre kjente sanger. I forbindelse med en innsamlingsaksjon for noen år siden, gjorde Vamp sin versjon av «Ole vise».

Nå har den har vokst seg fram og funnet sin plass på plata - også takket være Espen Lind.

- Vi møtte Erik Bye mange ganger, og vi snakket om et samarbeid. Men hver gang kom det noe i veien. Nå er det for seint, sier Staveland, litt trist over at han aldri fikk samarbeidet med en av landets største kulturpersonligheter.

Vamp

• Debuterte i 1993 med albumet «Godmorgen, søster».
• Spiller folkemusikkinspirert pop, viser og rock.
• Har fått Prøysenprisen, Gammlengprisen og fem Spellemannpriser.
• Vamp består i dag av Øyvind Staveland, Torbjørn Økland og Carl Øyvind Apeland, Odin Staveland og Paul Hansen.
• Har gitt ut over ti plater. Største hit er «Tir n'a Noir».
• Aktuell: nytt album, «Liten Fuggel».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer