Vamp-selskap håver inn millioner

Tjener fett på «I full symfoni».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I en norsk platebransje der mange sliter med ildrøde regnskapstall, er det lille selskapet MajorStudio et svært hyggelig unntak.

Selskapet - der Vamp-gründer Øyvind Staveland og bransjeveteran Jan Paulsen

er hovedeiere - hadde 18,6 millioner kroner i driftsinntekter i fjor.

- Det har selvfølgelig med Vamp å gjøre. Vi solgte 150.000 cd\'er og drøyt 20 000 dvd\'er av «I full symfoni - med Kringkastingsorkesteret». Jeg tror ikke det er så mange andre små selskaper som kan vise til tilsvarende tall, sier Jan Helge Paulsen (60), styreleder og eneste ansatt, til Dagbladet.no.

Investerte i plater

Paulsen har jobbet med Vamp siden 1993, og har - til tross for interesse fra større plateselskaper - klart å holde på bandet.

Etter å ha kvittet seg med et studio mot slutten av 90-tallet, har MajorStudio kun konsentrert seg om plateselskapet og musikkforlaget MajorForlaget.

- Vi solgte en bygård i 2000, som vi tjente gode penger på. Disse bestemte vi oss for å investere i nye Vamp-utgivelser, og jeg tok med meg bandmedlemmene inn på eiersiden. Det har vist seg å være veldig lurt, forteller Paulsen til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.