Anmeldelse: Vamp - «Brev»

Vamp står ikke distansen helt ut

Fortsatt litt låttørke? Vamp gir ut album med fem nye låter og fire fra i fjor.

VAMP ANNO 2019: Odin Staveland (f.v.), Jan Toft, Øyvind Staveland, Kjetil Dalland, Stian Tønnesen og Lars Eirik Støle. Foto: Inger Staveland
VAMP ANNO 2019: Odin Staveland (f.v.), Jan Toft, Øyvind Staveland, Kjetil Dalland, Stian Tønnesen og Lars Eirik Støle. Foto: Inger Staveland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er bare Øyvind Staveland og «den hjemvendte vokalist» Jan Toft som er igjen av originalbesetningen til Vamp fra debuten «Godmorgen, søster» fra 1993. Ja, og så lydbildet, da.

Husdikteren

Noe annet er også ved det gamle: Lyrikeren Kolbein Falkeid, som sto bak ni av tekstene på debuten og ble «husdikter» på mange av de neste utgivelsene, både inspirerte Staveland til å begynne å jobbe med albumet i fjor og har levert tre av tekstene.

Tre er skrevet av andre bidragsytere og tre av medlemmer i bandet - som ellers består av Øyvinds sønn Odin, som også er produsent, Kjetil Dalland, Lars Eirik Støle og Stian Tønnesen.

Tre av medlemmene veksler på å synge, noe som bidrar til en fin variasjon i lydbildet. Bjørn Berge er ute av Vamp etter noen år, men bidrar på «Byen ved havet».

Sommerlett

Haugesund-bandets tovte album åpner sommerlett med «Rosa», med tekst av Helge Torvund og med Odin på vokal. Dette er Vamp slik vi kjenner dem.

Pappa Øyvind synger og plystrer på Cuba-inspirerte «Natt», en Falkeid-tekst Staveland har prøvd å tonesette i mange år, og som her har fått et litt tungt preg. Toft er stemmen i den lysere «Byen ved havet», også den med ord av Falkeid - og et typisk Vamp-uttrykk, med Staveland senior på fele, bratsj og fløyte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer