Vamp til værs

Har aldri solgt flere plater eller hatt flere utsolgte konserter.

TIL VÆRS: Vamp har aldri vært mer populær enn nå. På kort tid har albumet «Liten fuggel» rundet 100.000 solgte, og turneen er allerede utsolgt. Foto: Anders Grønneberg
TIL VÆRS: Vamp har aldri vært mer populær enn nå. På kort tid har albumet «Liten fuggel» rundet 100.000 solgte, og turneen er allerede utsolgt. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vamp knuser sine rekorder.

«Liten fuggel» solgt over i 100.000 eksemplarer.

Haugesundsbandet opplever en kraftig medvind for tida.

Lykkelig og stum Albumet «Liten fuggel» selger som hakka hveteloff, og plasserer bandet på listetoppen.

- Etter 20 år har vi aldri vært større enn vi er nå, sier en lykkelig og nærmest stum Øyvind Staveland til Dagbladet.

Plateselskapet Universal melder om et platesalg på vel 100.000 solgte cd-er. Og da snakker vi om den gode, gammeldagse cd-plata. Det betyr at cd-en så visst ikke er død.

- Ikke til å tro I tillegg kommer 20.000 solgte digitale album, via Itunes og Platekompaniet. Og som om ikke det er nok, så melder Universal også om at singelen «Liten fuggel» har passert en million streams på Spotify.

- Det er nesten ikke til å tro. Vamp har fått en ny oppvåkning, sier bandets leder, Øyvind Staveland.

Vamp fikk tidligere i år en flying start med singelen «Liten fuggel». Det er nok den største forklaringa på hvorfor platesalget har skutt i været. Vamp valgte denne gangen å få hjelp av artist og produsent Espen Lind, som må sies å være en vellykket fødselshjelper for bandets niende studioplate.

Turneen utsolgt - Det er helt klart at låta «Liten fuggel» har gitt oss en ny vår, sier Staveland.

Bandets tidligere platerekord stammer fra 2005 og albumet «Siste stikk», som nærmer seg 90.000 solgte.

Det er ikke bare på platefronten det går bra for Øyvind Staveland og Vamp. Turneen er helt utsolgt, og bandet må gå i gang med ekstrakonserter på nyåret.

- Alt er utsolgt, og det er stor stemning på konsertene. Nå må vi utvide med en ny runde på nyåret. Vi opplever det som helt sprøtt, sier Staveland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer