Vampyrene i «Twillight» kan bare gå og legge seg

Nå er det «Castlevania» som gjelder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Mitt første møte med vampyrspillserien «Castlevania» i 3D var et virkelig bedritent spill til Nintendo 64. Det var derfor med dempede forventninger og en uggen smak i munnen at jeg forberedte meg til «Castlevania: Lords of Shadow».

Dette er en spillserie som absolutt har gjort seg best i todimensjonale, sidescrollende varianter. Så bra har jo denne standardoppskriften vært at det sammen med «Metroid»-spillene avfødte «Metroidvania»- begrepet. Så hvorfor endre på noe som er perfekt?

Ekstra varsellamper begynte å blinke når det ble klart «Lords of Shadow» også utvikles av spanjoler - Mercury Steam - i stedet for de sedvanlige japanerne.

Til tross for at «Metal Gear Solid»-skaper Hideo Kojima aldri så mye var med på utviklingslaget, ble skepsisen like mye matet da det kom fram at spillets hovedperson, Gabriel Belmont, skulle benytte et våpen som knabbet rett ut av fingrene på sinnataggen Kratos fra «God of War».

Dere skjønner at jeg stålsatte meg for det verste?

Og det, kjære lesere, var totalt unødig. Etter veis ende i det som må være et av høstens aller beste actioneventyr, sitter jeg igjen med en godfølelse som bare er hårsbredder fra toppscore. Lik «Batman: Arkham Asylum» i fjor og denne ukes «Enslaved: Oddyssey to the West», er «Lords of Shadow» rett og slett en gigantisk overraskelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer