MGP-MANGFOLD: Her ser vi kveldens MGP-artister - les hva Dagbladets anmelder mener. Foto: NRK
MGP-MANGFOLD: Her ser vi kveldens MGP-artister - les hva Dagbladets anmelder mener. Foto: NRKVis mer

Vampyrer og blod mot vakre kvinner

MGP byr på motsetninger i kveldens delfinale.

MGPs tredje delfinale serverer deg store variasjoner - både hva musikalsk innhold og stil angår.

Hvilke tre av disse sju artistene går videre til finalen neste helg?

Det kan seerne være med å bestemme ved å gi sine stemmer. Her er country, soul/r&b, pop, latino og gotisk industrimetal. Melodi 1: «Utopia»
Artist: Gothminister
Tekst og melodi:

Bjørn Alexander Brem

Denne mannen kan forsvare deg i et rettssak, men kan han forsvare seg selv i en norsk finale og eventuelt landet i Eurosong-finalen? Bjørn Alexander Brem er Dr. Jekyll and Mr Hyde - advokat om dagen og vampyr om natta. Snill og forutsigbar goth'n'mykmetal er neppe det som vi gi oss evig liv. 

Melodi 2: «Bombo» Artist: Adelén
Tekst og melodi:

Ina Wroldsen og Quiz & Larossi

Horten-jenta Adelén Rusillo Steen (16) er årets yngste MGP-artist. Hun er allerede i samme stall som Tone Damli med et erfarent støtteapparat ledet av David Eriksen. «Bombo» er rytmisk fengende og kler så vel trimrom som MGP. Vi kommer til å høre mye fra Adelén, for denne saken er irriterende vanedannende.

Melodi 3: «Sweet And Heavy» Artist: Lucky Lips
Tekst og melodi:
Malin Pettersen

Country og bluegrass er ikke akkurat det vi forbinder med MGP, men hvorfor ikke. Lucky Lips har gitt ut to kritikerroste plater og frontfigur Malin Pettersen blir betraktet som et funn. «Sweet And Heavy» er kveldens beste låt - uansett sjanger. Akustisk, vart og nydelig framført - men vi tviler på MGP-potensialet.

Melodi 4: «Awake» Artist: Gaute Ormåsen
Tekst og melodi:
Gaute Ormåsen, Fredrik Borgen og Jesper Borgen

Gaute Ormåsen balanserer mellom det folkelige og det moderne. Han framstår troverdig og likandes, enten han synger på norsk eller engelsk. Han kom på 2. plass det året Kurt vant «Idol», og har helt fortjent holdt seg godt flytende i poplandskapet. «Awake» har et typisk «Gaute»-stempel, munter og lettlivet pop.

Melodi 5: «The Young» Artist: Anina
Tekst og melodi:
Anine Stang, Mattias Frändå og Johan Åsgärde

Anina - ja, det er Anine Stang som har tatt artistnavnet Anina. Hun har holdt på lenge: fra å være ei tøff jente, er hun nå en kvinne med bein i nesa, og bl.a har deltatt i «Kjempesjansen» på NRK og «Det Store Korslaget» på TV2. «The Young» framstår som et stykke sirkulert og kalkulert pop som ikke evner å berøre.

Melodi 6: «Not Afraid» Artist: Winta
Tekst og melodi:
Beyond 51

Winta Efrem Negassi debuterte som tenåring for vel ti år siden. Hun har vaket rundt og vært i poplandskapet helt siden da, men aldri fått noe ordentlig gjennombrudd. Vi tviler vel på at MGP skal gjøre den store forskjellen. Hun synger godt og bidrar med solid vokal i en moderne poplåt med r&b og soul-innslag, som sliter med å finne retning.

Melodi 7: «I Love You Te Quiero» Artist: Sirkus Eliassen
Tekst: Magnus og Erik Eliassen
Melodi: Magnus Eliassen

Det blir sirkus med brødrene Eliassen, som leker med språket: her er norsk, engelsk og spansk - og gjerne med småkinky antydninger. Dette er langt fra det beste vi har hørt fra den kanten. «I Love You Te Quiero» blir som en litt dårlig gjentakelse av «Æ vil bare dans» med et kjipere refreng. Har et plagsomt hitpotensial.