Jean-Claude Van Damme

Van Damme reddet norsk valp

Chihuahuaen Raya sto i fare for å bli avlivet i Norge. Da tok skuespiller og kampsportekspert Jean-Claude Van Damme (60) affære.

HOLLYWOOD-RÅTASS: Jean-Claude Van Damme er svak for chihuahuaer. Video: Jean-Claude Van Damme / Facebook. Foto: NTB. Reporter: Jonas Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 60 år gamle belgiske skuespilleren Jean-Claude Van Damme har reddet dagen på det store lerretet utallige ganger.

Nå har han også reddet livet til chihuahuaen Raya, som kom ulovlig til Norge fra Bulgaria, og ble solgt til intetanende norske eiere i september. Det skriver nyhetsbyrået AFP, viderebrakt av The Guardian.

- Denne hunden var ulovlig innført til Norge, og kom blant annet med ugyldig rabiesvaksine og falskt pass, skriver avdelingssjef Bente Fauske i Mattilsynet avdeling Mjøsområdet i en e-post til Dagbladet.

For å beskytte både dyr og mennesker fra potensielt dødelige sykdommer som rabies, har Norge et strengt regelverk for innførsel av hunder, forklarer hun.

- Vi er glad for at historien ser ut til å få en lykkelig slutt, og minner alle på viktigheten av å undersøke hvor hunden man skal kjøpe, kommer fra.

I begynnelsen av oktober varslet Mattilsynet at de vurderte å fatte vedtak om at hunden enten måtte sendes tilbake til Bulgaria, eller bli avlivet.

Bulgarske myndigheter svarte første at de ikke ville akseptere returen. Så kom Jean-Claude Van Damme på banen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer