Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

van Damme til balletten

Muskelberget fra Belgia er ønsket i en kommende filmversjon av Svanesjøen.

En hi-tech-filmversjon av den klassiske balletten Svanesjøen er under planlegging. Og det er ikke bare i den tekniske delen av prosjektet at det tilsynelatende tenkes nytt og spenstig.

Gamle kunster

Belgias største internasjonale stjerne (ved siden av Helmut Lotti) Jean-Claude van Damme er nemlig ønsket av sjefen for prosjektet, Jonathan Shalit. van Damme, eller «Muscles from Brussels» som han blir kalt i USA, er til nå mest kjent for sin lite fintfølende opptreden i filmer som «Bloodsport», «Universal Soldier» og «Double Impact». Dette blir i så fall en mulighet for stjernen til å børste støv av gamle kunster. van Damme kan nemlig skilte med fem års ballett-trening tidlig i karrieren, samtidig som han lærte seg karate. Han forteller mer om det og mye annet på sin egen hjemmeside.

Hvis van Damme får være med, slipper han likevel unna all denne dansingen som inngår i stykket. Han er påtenkt rollen som svanedronningens hersker, von Rothbarth. Men van Damme kan få tøff konkurranse, siden Shalit sier at han også tenker seg Ewan MacGregor som passende til denne rollen, melder The Guardian.

Effekt-film

Svanesjøen er selve inkarnasjonen av klassisk ballett og ble oppført for første gang for 125 år siden. Stykket går den dag i dag for fulle hus nesten uansett hvor og hvordan det settes opp. Like berømt som dansingen er musikken til Peter Tsjaikovskij.

Spranget over til filmduken krever sats, og filmmakerne, The English National Ballet, har ikke tenkt å spare på konfekten. Inspirert av filmsuksessene om Harry Potter og Ringenes Herre vil det bli brukt rikelig med innsats på spesialeffekter.

- Publikum vil bli tatt med opp mellom rekkene av dansere og vil nesten kunne ta på tåspissene til tåspissdanserne, sier sjef Christopher Nourfe ved The English National Ballet.

Innspillingen starter neste vår, med forventet premiere i løpet av 2004. Med filmen håper man å introdusere ballett til et nytt publikum.

<B>- BALLETT, YEAH! </B>Den hardtslående og -sparkende Jean-Claude van Damme kan få en tå innefor ballettkunsten hvis han er interessert. Her med eks-kona Darcey før de rakk å skille seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media