Van Eijk vil videre

Stig van Eijk er svært glad over å være årets norske mannlige artist, men har allerede lagt lørdagens hitawards bak seg. Nå ser han framover, først mot sin kommende turné og så mot sin nye CD.

Turneen starter i Haugesund 18. oktober og blir mer enn en rekke van Eijk-konserter. Han har med seg en DJ, han har dansere fra Dancing Youth - som også opptrådte med ham på hitawards - og lover et spektakulært show.

- Vi satser på store lokaler, med plass til opp til tusen mennesker, og jeg lover noen overraskelser, sier Stig van Eijk.

Ungdommen er fortsatt målet for Norges fremste hjerteknuser. Det er først og fremst de som ikke er gamle nok til å komme inn på utesteder med alkoholservering, som fram mot jul skal trekkes til van Eijk og hans dansere rundt i Norge.

- Har du tatt dansetimer selv, også?

- Dansen er noe som hører med for en artist som meg. Vi har koreograf, men oftest gjør jeg bare som jeg føler for.

Aldri mer GP

Etter den skuffende Grand Prix-finalen i vår har van Eijk reist rundt for å promotere CD-en «Where I Belong». Og hjemme i Bergen skriver han låter for sin nye CD, som kommer neste år.

- Skriver du ny Grand Prix-låt også?

- Nei, det er jeg ferdig med. Jeg blir aldri mer GP-Stig.

- Hjelper det på skuffelsen med en hitaward?

- Jeg har lagt Grand Prix bak meg for lengst. Det var bare én av mange opptredener. Jeg får ikke depresjoner av slikt, også negative erfaringer kan bli gode å ha med seg.

Takker fansen

Og van Eijk gjorde både gode og dårlige erfaringer av å være årets norske mannlige artist.

- Jeg takker fansen for at de har kjøpt plata mi, jeg hadde ikke vært noe uten dem. Men det kan bli litt slitsomt når jeg ikke kan gå på gata uten at noen ber meg om autograf.

- Så du slutter kanskje snart å gå ut?

- Jeg holder meg stort sett til de lokale strøkene hvor jeg bor. Jeg går ikke mye ut på byen lenger, sier Stig van Eijk.

PÅ TURNÉ: I oktober reiser Stig van Aijk på turné med danserne som han opptrådte med på Rockefeller i går.