«Loving Vincent»

Van Gogh døde i brorens armer. Pistolen som tok livet av ham ble aldri funnet

65 000 levende oljemalerier forteller om dramatikken som tok livet av kunstner Vincent van Gogh.

OSCAR-NOMINERT: «Loving Vincent» handler om livet og dødsfallet til maler Vincent van Gogh. Over 60 000 oljemalerier er brukt til å animere historien. Video: Selmer media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Min kjære bror. Takk for dagens brev og for 50-francseddelen som fulgte med.», innledet Vincent van Gogh (1853-1890) brevet til broren Theo, datert 23. juli 1890, ifølge det imponerende arkivet til van Gogh-museet i Nederland.

Det var hans siste brev, for noen dager seinere, 29. juli, døde han 37 år gammel, med broren ved sin side. De over 900 arkiverte brevene van Gogh fylte med tanker, følelser, betraktninger og skisser i løpet av livet, har i alle år vært en fascinerende kilde til biografiske opplysninger og innsikt i livet og psyken til den verdensberømte kunstmaleren.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer