Van i storslag

Van Morrison var i storslag og gjentok suksessen fra intimkonserten kvelden i forveien. Men med både Lisa Loeb og Neil Finn alene med gitaren, ble det kveld før det tok av på Norwegian Woods første dag.

Travle Oslo-borgere forvandlet seg til slentrende hippier i løpet av et par låte med Stavanger-gruppa The Tramps . De la lista akkurat der den skulle ligge med sine stemningsfulle country-keltiske folketoner.

Lisa Loeb prøvde så godt hun kunne å få liv i det etter hvert solsløye Oslo-publikummet, uten helt å lykkes. Svært få hadde noe forhold til det kritiker-roste albumet «Firecracker» fra før, men hennes småmelankolske og kjærlighetsfyllte verdensbilde smittet over på publikum. Lisa småpludret mellom låtene som om det var hjemmepublikummet på den lokale baren i Texas hun underholdt, og folket lot seg underholde.

Neil Finn hadde tatt turen helt fra New Zealand, dessverre uten broren Tim, men med alle godlåtene i bagasjen. Allerede tidlig i settet dro han Crowded House-hiten «Chocolate Cake». Selv om melodikunstneren Neil Finn har et knippe fantastiske låter som han raust lot publikum synge med på, begynte savnet etter litt god gammeldags «trøkk» fra scenen å melde seg. Neil fylte scenen bedre enn Lisa Loeb, men begge ble litt små alene på den store scenen.

Van Morrison var i overlegen storform da avsluttet kvelden. Han hadde gjort noen forandringer på låtvalget fra kvelden før, og var sjeldent utadvent. Sammen med Lou Reed sørget han for at denne Norwegian Wood-dagen vil bli husket for mer enn at den gikk med overskudd.

FESTIVAL

Norwegian Wood

Hovedscenen, Lørdag