Van i storslag

Van Morrison var i storslag og gjentok suksessen fra intimkonserten kvelden i forveien. Men med både Lisa Loeb og Neil Finn alene med gitaren, ble det kveld før det tok av på Norwegian Woods første dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Travle Oslo-borgere forvandlet seg til slentrende hippier i løpet av et par låte med Stavanger-gruppa The Tramps . De la lista akkurat der den skulle ligge med sine stemningsfulle country-keltiske folketoner.

Lisa Loeb prøvde så godt hun kunne å få liv i det etter hvert solsløye Oslo-publikummet, uten helt å lykkes. Svært få hadde noe forhold til det kritiker-roste albumet «Firecracker» fra før, men hennes småmelankolske og kjærlighetsfyllte verdensbilde smittet over på publikum. Lisa småpludret mellom låtene som om det var hjemmepublikummet på den lokale baren i Texas hun underholdt, og folket lot seg underholde.

Neil Finn hadde tatt turen helt fra New Zealand, dessverre uten broren Tim, men med alle godlåtene i bagasjen. Allerede tidlig i settet dro han Crowded House-hiten «Chocolate Cake». Selv om melodikunstneren Neil Finn har et knippe fantastiske låter som han raust lot publikum synge med på, begynte savnet etter litt god gammeldags «trøkk» fra scenen å melde seg. Neil fylte scenen bedre enn Lisa Loeb, men begge ble litt små alene på den store scenen.

Van Morrison var i overlegen storform da avsluttet kvelden. Han hadde gjort noen forandringer på låtvalget fra kvelden før, og var sjeldent utadvent. Sammen med Lou Reed sørget han for at denne Norwegian Wood-dagen vil bli husket for mer enn at den gikk med overskudd.

FESTIVAL

Norwegian Wood

Hovedscenen, Lørdag

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer