EKSKLUSIVT: Van Morrison spiller én konsert i Norge til sommeren - i Kongsberg. Her fra Norwegian Wood-festivalen i 2008. Foto: Henning Lillegård
EKSKLUSIVT: Van Morrison spiller én konsert i Norge til sommeren - i Kongsberg. Her fra Norwegian Wood-festivalen i 2008. Foto: Henning LillegårdVis mer

Van Morrison til Kongsberg Jazzfestival

- En av musikkhistoriens største ikoner.

Legenden Van Morrison gjør et eksklusivt norgesbesøk på Kongsberg Jazzfestival til sommeren.

Det sier Torbjørn Valum i Kongsberg Jazzfestival til Dagbladet.

Allemannseie Den nordirske artisten med den karakteristiske stemmen har hatt en imponerende karriere som går helt tilbake til 1960-tallet. Både låtene og platene hans regnes i dag som klassikere når populærmusikkhistorien skal oppsummeres.

- Van Morrison regnes utvilsomt som en av musikkhistoriens store ikoner, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Med hits som «Brown-Eyed Girl», «Moondance», «Gloria» og «Wild Night» er Van Morrison blitt allemannseie, og han har opparbeidet seg en stor og dedikert fanskare. Van Morrison er en artist mange har et kjært forhold til.

Den eneste i Norge I 2013 spilte van Morrison på Notodden Bluesfestival, og fikk terningkast 6 for innsatsen. «Konserten på Brygga under Notodden Blues Festival er trolig hans første siden Oslo-konserten, og det kan ha vært hans aller beste på en norsk scene», skrev vår anmelder.

- Dette blir dn eneste konserten han gjør i Norge i år, sier Torbjørn Valum om Morrison, som fyller 70 til sommeren.

Konserten holdes på Kirketorget  fredag 3. juli. Billetter blir lagt ut for salg torsdag 19. februar.