Vanessa stormer videre

For ett år siden kom fiolinisten Vanessa Mae med popalbumet «Storm». Denne gangen har hun tatt for seg Vivaldis fire årstider.

Det er en ny utgave av Vanessa Mae som møter Dagbladet. I tillegg til musikken har hun også satset på film og moteindustrien. Og flere store begivenheter ligger foran henne.

- Det er mange veier å gå i min spesielle verden, og jeg har tenkt å utforske dem alle. Jeg elsker å opptre, reise og ha prosjekter på gang, sier hun.

DET ER ETT ÅR SIDEN

siste gang vi møtte henne. Da kom hun med popalbumet «Storm». Denne gang har hun tatt for seg Vivaldis Fire Årstider. Rett og slett fordi hun følte hun måtte gjøre noe klassisk.

- Alle som lærer musikk, slåss med Vivaldi og hans årstider. Dette inspirerte meg, og jeg har forsøkt å modernisere musikken. Det har vært spennende, men neste år kommer jeg med et popalbum igjen, sier Vanessa.

Vanessa Mae har vært et musikalsk vidunderbarn siden hun var fem. Hun ofret vennene sine som 14-åring. Hun har gjort det meste innenfor musikkindustrien. Hun har spilt inn film, blitt kåret av magasinet «People» til å være én av verdens 100 vakreste kvinner, og hun har tatt steget ut på catwalken.

I forrige uke fylte hun 20 år, noe hun beskriver som en alder som forplikter.

- Jeg bor fortsatt hjemme, men er nå på jakt etter en leilighet for meg selv. Til bursdagen fikk jeg en papegøye, som skal følge meg videre i 30-40 år. Det skal bli morsomt for papegøyen når jeg får mann og barn, sier Vanessa.

JENTA MED FIOLINEN

er blitt voksen og vil ta steget fullt ut.

- Jeg har hatt et merkelig liv, helt annerledes enn de fleste. Da jeg var 14 år mistet jeg nesten alle vennene mine. Det er faktisk bare en god venninne igjen, og vi holder kontakten. Men jeg er så opptatt av mitt eget liv, jeg møter masse nye mennesker og har hele tiden masse nye prosjekter på gang, sier Vanessa.

Hun forteller at hun planlegger seks måneder av gangen. Verken mer eller mindre. Hun har hele tida et enormt program, og det eneste som bryter opp timeplanen er noen uker i England og noen dager på skiferie.

- Sist vinter var jeg to dager i Hemsedal. Det var topp, og i vinter skal jeg til de franske alper. Ski er terapi for meg, sier hun.

Det siste året har Vanessa Mae spilt inn en romantisk kortfilm, og skal spille inn en ny film i februar neste år.

- Det måtte liksom bli en stumfilm, men kanskje skal min musikk også være en del av denne filmen. Jeg har alltid elsket Chaplin, og derfor tilhørte stumfilmen en del av mine hemmelige drømmer. Nå er filmen klar, og den er på 10 minutter. Men det var kjempemorsomt, sier Vanessa.

Hun har også debutert som modell i Paris, men presiserer overfor Dagbladet at dette kun var en vennetjeneste. Hun har absolutt ikke tenkt å satse på en modellkarriere.

VANESSA MAE HAR

gjort det bra, hun tjener store penger på sine musikalske talenter, og hun blir behandlet som en diva.

- Vel, jeg må vel innrømme at jeg er vokst opp med egen sjåfør i familien. Denne sjåføren har alltid vært en del av vår familie, så dette er ikke noe jeg har fått etter at karrieren tok av. Men nå er jeg 20, og vil forsøke å ta sertifikat. Alt skal visstnok være lettere når du kan kjøre selv, sier hun og virker som hun tviler på det hun sier.

Vanessa Mae