Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vanilje til Tom Cruise

Cameron Crowe kan gni seg fornøyd i hendene med Tom Cruise, Cameron Diaz og eksotiske Penelope Cruz på laget

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cameron Crowe har jobbet med Tom Cruise på den romantiske komedien «Jerry Maguire». Nå har han fått med seg Cruise igjen i «Vanilla Sky». Handlingen har vært holdt hemmelig, men nå har det kommet frem at det dreier seg om en amerikansk remake av en spansk film, «Abre los ojos». Den filmen er fra 1997, ble regissert av Alejandro Amenabar og hadde Penelope Cruz i hovedrollen.

I «Vanilla Sky» forelsker en rik ungkar seg i kjæresten til sin beste venn. Dagen etterpå befinner ungkaren seg i bilen sammen med sin venn, som er dødelig sjalu. Vennen tar sitt eget liv ved å kjører bilen inn i et tre. Ungkaren overlever men er hard skadet etter ulykken. Så begynner merkelige ting å skje.

Det mørke og surrealistiske tema i denne filmen er noe helt annet enn den lette tonen i «Jerry Maguire» Crowe er fortiden aktuell med «Almost Famous». For Tom Cruise blir det å videreutforske temaer han studerte i «Eyes Wide Shut».

Til slutt for å vise at verden er ganske liten: Alejandro Amenabar regisserer nå sin første engelskspråklige science fiction, «The Others» med Tom Cruises kone, Nicole Kidman i hovedrollen.

VANILJESTJERNER: Cameron, Tom og Penelope i sjalusidrama