DEBATT

Mat på SFO:

Vanlig mat er bra nok på SFO

Det første vi kan gjøre for å avlaste travle SFO-ansatte er å droppe varmmaten. Vanlig mat som brød, melk og pålegg er bra nok.

KALD MAT ER LIKE BRA: Det viktigste er at maten er sunn og god, ikke at den er varm, skriver artikkelforfatter. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
KALD MAT ER LIKE BRA: Det viktigste er at maten er sunn og god, ikke at den er varm, skriver artikkelforfatter. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Forbrukerinspektørene hos NRK var på besøk hos en SFO i Fredrikstad hvor kjøkkenfasilitetene er dårlige og tiden knapp når mange barn skal ha mat. Samtidig lanserer Kost- og ernæringsforbundet og Forbrukerrådet en rapport om hvor dårlig det står til med mat som serveres i SFO. Dagbladet har overskrifter som beskriver «pølse- og makaroni-overdoser» og tomatsuppe og pizza dag inn og dag ut.

Det går en varm tanke til alle de SFO-ansatte som hver dag skal slåss med gamle komfyrer, manglende utstyr og klokka for å servere mat som barna i verste fall ikke vil spise!

I tillegg til å trøste, legge plaster på et skrubbsår, hjelpe til med lekser, være fredsmekler i store og små konflikter, holde oversikt over når William skal hjem og hvem som henter Amalie i oddetallsuker, skal de altså også levere en meny som både er fristende, sunn og laget fra bunnen av.

Altfor ofte handler diskusjonen om den varme maten. Men, la oss gjøre et lite tankeeksperiment: Må maten som serveres i SFO være varm? Eller er kald mat – det vil si varianter av brødmåltid – godt nok?

Kan SFO-ansatte få senke skuldrene litt når de ikke må sette av 40 minutter til å koke opp de 10 literne med vann som må til for å servere barna makaroni og pølser? Er det egentlig nødvendig med suppe og taco, eller skal vi forsøke å fokusere på det som er aller mest viktig, nemlig næringsinnholdet i maten og drikken som serveres?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer