HVA FORTELLER HAN ELEVENE:  Leder av Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar, deltok i en debatt om homofili og islam under regnbuedagene i Bergen tidligere i juni. Kronikkforfatteren lurer på hva organisasjonen forteller elever på norske skoler. Foto: NTB Scanpix
HVA FORTELLER HAN ELEVENE: Leder av Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar, deltok i en debatt om homofili og islam under regnbuedagene i Bergen tidligere i juni. Kronikkforfatteren lurer på hva organisasjonen forteller elever på norske skoler. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vanlige muslimer ønsker mer åpenhet, rom for alle og frihet

Da kan vi ikke la oss representere av organisasjoner som farer med tvetydig eller brutalt budskap.

Meninger

Under Regnbuedagene i Bergen, deltok leder av Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar, i en debatt den 3. juni 2015. Han sa at hans organisasjon er bevisst i sin kommunikasjon omkring homofili og islam. Vi vet hva vi gjør, formidlet han selvsikkert. «Vi verken søker eller ønsker straff for homofili», messet han. Samtidig viste han til at dødsstraff er riktig ifølge «kilden» (Koranen).

Jeg lurer på hva organisasjonen og dens medlemmer forteller på norske skoler, når elevene spør om hva som er den rette lære. Mehtab Afsar er flink til å formulere seg overfor norske medier og politikere. Men det er det som formidles til unge muslimer som teller mest.

Afsar sier at Koranens teologi er fra Gud og derfor uforanderlig. Men må vi akseptere bokstavtro religiøses undertrykkelse, sjikane og vold i religionens navn? Skal vi akseptere imamer som sier at «konevold er en privatsak» og «dødsstraff for homofili og utroskap er Guds vilje»?

Vanlige muslimer ønsker ikke slike brutale holdninger. Vi ønsker mer åpenhet, rom for alle og frihet. Da kan vi ikke la oss representere av organisasjoner som farer med tvetydig eller brutalt budskap.

Norske politikere gir stort rom og mye frihet, men de konservative har dessverre utnyttet politikeres tillit og snillhet. Her er noen eksempler på konservative holdninger som politikerne bør arbeide aktivt mot å beskytte samfunnet fra:

Noen forsvarer æresdrap i Guds navn, når datteren eller sønnen er homofil eller vil gifte seg utenfor sharialoven. Noen mener i fullt alvor at kvinner skal brenne i helvete når de ikke følger imamers påfunn og sharialoven. Enkelte mener at de som lever etter norsk lov er «Kafer, som må drepes».

Jeg håper virkelig at Islamsk Råd Norge vet hva de gjør i møte med konservative muslimers farlige tullprat.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.