Vanlige spørsmål om Diktbasen

1. Hva koster abonnement i Diktbasen?
Kr 30 (måned), 100 (halvår), 150 (år). Det er billig, det!

2. Hvorfor må jeg ha Startpass for å abonnere på Diktbasen?
For at vi skal vite at du er en registrert bruker, må du være logget inn. Dagbladet.no har god erfaring med Startpass fra andre tjenester, dessuten er Startpasset gratis.
Få Startpass!

3. Hvordan betaler jeg?
Etter at du har logget inn med Startpass første gang, får du informasjon om betalingssystemet Payex. Har du ikke Payex-konto fra før, må du registrere deg. Du kan betale via Visa, Mastercard, nettbank, telegiro eller vanlig giro over skranke i bank.

4. Hva er Payex?
Payex fungerer som et bankkort på Internett, og gjør det enkelt å handle digitalt innhold. Med en Payex-konto kan du overføre penger trygt fra din bankkonto eller ditt kredittkort. Du kan også betale med giro. Hvis du benytter kredittkort får du tilgang umiddelbart. Giro tar ett døgn.
Payex drives av det norske betalingsformidlingsselskapet e-Solutions. Selskapet er godkjent av Kredittilsynet, og må forholde seg til lovverket som regulerer bankdrift i Norge. Dagbladet.no har ikke tilgang til din Payex-konto.

5. Kan jeg betale via andre enn Payex?
Nei. Vi samarbeider med Startportalen som har spesialisert seg på Payex som betalingsleverandør. Men Payex støtter flere betalingsmuligheter for deg som bruker, dessuten kan du bruke flere tjenester på nettet med Payex-konto. Sjekk
Payex' nettsider for å se nærmere på mulighetene dine.

6. Hvorfor må jeg betale for å få tilgang til Diktbasen?
En del av innholdet i Diktbasen er vernet av Åndsverkloven. Dette er først og fremst dikt, men også malerier, sakprosa og lydfiler. Opphavsrettighetshaverne til dette innholdet må ha vederlag for gjenbruk av åndsverket sitt, og dette kan vi delvis dekke ved å ta betaling for Diktbasen.
Det koster også masse penger for DB Medialab å utvikle og drifte Diktbasen, og noe av dette kan vi dekke ved å ta betalt.

Har du andre spørsmål? Send en e-post til mbo@dagbladet.no.