Vannpark i Bjørvika

Bjørvika kan oppnå samme idrettsstatus som Tryvann og Holmenkollen.

Kajakk i Oslofjorden: De naturgitte forutsetninger gjør Oslo til en fantastisk destinasjon for vannidrett, skriver forfatteren. lllustrasjonsfoto: Scanpix
Kajakk i Oslofjorden: De naturgitte forutsetninger gjør Oslo til en fantastisk destinasjon for vannidrett, skriver forfatteren. lllustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fjordbyen Oslo, med vannspeilet fra Frognerkilen til Sørenga, kan bli en av verdens beste bynære arenaer for vannsport. De naturgitte forutsetninger gjør Oslo til en fantastisk destinasjon for vannidrett, til rekreasjon og konkurranse.

Guro Voss Gabrielsen spør i sin kronikk i Dagbladet 4. april om det er plass for barn i Bjørvika og etterlyser tiltak for lek med rullebrett og sykler. Selvsagt må disse få plass, men like viktig er det å utvikle de unike mulighetene Fjordbyen har i forhold til andre boligområder, tilhørigheten til vannet. Bare i Bjørvika, Bispevika og Sørenga bygges badeanlegg som, når vannkvaliteten tillater det etter at renseanlegget i Akerselva er på plass i 2014, vil trekke barn og ungdom til sjøen.

Svømmeferdigheten blant skolebarn i Oslo er skral. Særlig i Gamle Oslo bydel er vannsport lite kjent, og svømmeopplæring er viktig både av sikkerhets- og integreringshensyn. Et 25 meters svømmebasseng kan hjelpe hundrevis av barn til svømmeferdigheter i løpet av sommeren. Norges Svømmeforbund er klare til å ta imot utfordringen.

Også andre vannidretter vil ha plass i den nye Fjordbyen. Mulighet for opplæring i seiling, roing, padling og stand up-padling, leie eller lån av båter og brett må være en del av tilbudet. Wakeboard etter kabel hører også hjemme i Oslo. En vannsportspark vil knapt synes i investeringsbudsjettene som nå realiseres i Bjørvika, men vil være svært viktig for dem som skal bo og arbeide her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer