DEBATT

Vannskuter:

Vannskuter på både godt og vondt

Vannskuter kan være en effektiv farkost, men de er laget for fartslek. Av hensyn til trivselen til folk og natur ønsker vi ikke det i indre Oslofjord.

FLERE HENSYN: Oslofjordens natur, friluftsliv og hensynet til de myke trafikantene på sjøen skal veie tyngst, skrivr Guri Melby fra Venstre. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
FLERE HENSYN: Oslofjordens natur, friluftsliv og hensynet til de myke trafikantene på sjøen skal veie tyngst, skrivr Guri Melby fra Venstre. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Geir Rognlien Elgvin skriver 1. juli et godt forsvar for vannskuter, og han har helt rett i at vannskuter kan være en være en effektiv farkost. Nettopp derfor er Venstre glad for at forskriften som forbyr bruk av vannskuter er opphevet. Men vi er også glade for at det nå er kommunene som har fått myndigheten til å lage lokalt regelverk, slik at når det er forhold som tilsier det så kan vannskutere strengt reguleres.

Det kan være verneinteresser, slik som sårbar natur og biologisk mangfold, hensyn til annet friluftsliv, tryggheten til kajakkpadlere og andre myke trafikanter til sjøs eller andre lokale forhold som gjør vannskuteren lite velkommen.

Når jeg og Oslo Venstre foreslo at det skulle utarbeides en slik lokal forskrift i Oslo, så var det nettopp fordi vi mener Oslofjordens natur, friluftsliv og hensynet til de myke trafikantene på sjøen skal veie tyngst.

Vannskutere er, på tross av at de kan benyttes til andre formål, laget for fartslek, og de kjøres ofte med høy fart og brå vendinger på samme område over lengre tid. Av hensyn til trivselen til folk og natur ønsker vi ikke det i indre Oslofjord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer