Van(n)vittig i Kollen

- No fær vi hæim for å beis hus, sa D.D.E.-brødrene Brøndbo, mens Dusty Cowshit stupte i Besserudtjernet i Holmenkollen.

D.D.E. hadde rett og slett ikke tid til å nyte sommer'n, sola og hverandre under «Ta sjansen» i går ettermiddag.D.D.E. varmet opp publikum, selv om det var godt og varmt, med det nye Kollen-brølet «Ohwææh» og andre låter fra den nye skiva med samme navn. Men de reiste rett hjem igjen etter showet - til tross for høy underholdningsfaktor i og rundt Kollen utover ettermiddagen. Familie, hus og hjem krever sitt midt i et hektisk turnéliv.

- Det går så det gviner. Hektisk, men skikkelig artig, sa den hese D.D.E.-vokalisten Bjarne Brøndbo, som ikke fikk med seg de ymse farkostene som utfordret skjebnen i Kollen. For i Kollen var det mye rart å se i går:

En gjeng fra Kondomeriet i Bodø hadde latt seg inspirere av Odd Nerdrums selvportrett - og gikk i vannet med båten «Odd». De hadde ett mål, nemlig å få Kollens lengste stående - og de greide det. Farkosten Bob Marley - som også hadde en høyst fargerik supporterskare - så rask ut, men i likhet med alle andre kunne den ikke hamle opp med Cameratene, som hadde den lille hemmelige farkosten Linselusa inn i seg. De suste over tjernet og i mål på 4,3 sekunder.

- Stor stas dette, sa styrmann for Linselusa, etter triumfen.

Ellers var Drillosekspressen den eneste som kom seg over Besserudtjernet i sykkelkonkurransen - og dermed den soleklare vinner.

Ta sjansen blir sendt i NRK1 kommende lørdag.

FRI FANTASI: Det var mange artige innslag i den årlige «ta-sjansen»-konkurransen.