Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vannvittig

STAVANGER (Dagbladet): Etter to års pause er Gla'skaperne i Stavanger Revyteater tilbake på scenen, og entertainerne lover å ta seg vann over hodet. Bokstavelig talt.

For når høstrevyen har premiere på Stavangeren kultur- og revyscene i kveld, kan publikum vente seg crazyhumor utenom det vanlige.

- Vi hadde lyst til å gjøre noe som aldri har vært gjort på en revyscene før. Derfor har vi et nummer hvor Pål Hjelm har hodet inni et akvarium med to gullfisker, sier pressetalsmann Jon Arne Sægrov.

Det har neppe vært gjort før, og artist og instruktør Pål Mangor Kvammen tror ikke det vil bli gjort igjen.

- Grunnen til at ingen har sunget inni et akvarium før, er jo at det er farlig.

Få parykker

Stavanger Revyteater har fornyet seg, og bare én av de gamle figurene lever videre. Eksklusive klær og ville parykker er borte. Et retningsskifte?

- Vel, vi er blitt mer stilreine i år. Vi har ikke så mange kostymeskifter, og typene må komme fram gjennom skuespill i stedet for kostymer, sier Sægrov.

Stavanger-publikummet har stor tro på Gla'skaperne. Revyteateret har forhåndssolgt 7000 billetter, og allerede før premieren er det satt opp ti ekstraforestillinger.

Sabbatsår

Gla'skaperne i Stavanger tok pause etter jubileumsrevyen for to år siden.

- Vi følte at det ble mer jobb enn moro å lage revy hvert år. Nå har vi fått impulser fra hver våre hold, og det var dritgøy å jobbe sammen igjen, sier Kvammen.

Selv spilte han blant annet på Chat Noir i løpet av sine sabbatsår. Kristin Svensen har turnert med Dizzie Tunes, Pål Hjelm hadde Cornelis Vreeswijk-kabaret, og Sigrun Eriksen har hatt sitt eget show i Stavanger.

Kristin Svensen er ikke med i årets forestilling. I stedet har ensemblet hentet inn Marianne Holter, kjent fra Rogaland Teater og humorgruppa Dozerne. Holter er delaktig i at årets show er mer vilt og crazy-preget.

FUKTIG: Pål Hjelm opptrer med hodet i et akvarium i kveld, sammen med gullfiskene Valgjerd og Kjell Magne. De andre på scenen er f.v. Bjarne, Pål Magnor Kvammen, Marianne Holter og Sigrun Eriksen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling