Nanna Baldersheim"> Nanna Baldersheim"> Vanskelig å avvise folk på by\'n? - Dagbladet

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vanskelig å avvise folk på by\'n?

Vi gjør det lett for deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av og til når man er ute på byen, vil man rett og slett være i fred. Ikke bli sjekket opp, slett ikke flørte, ikke bli kjent med nye mennesker og absolutt ikke dra hjem sammen med noen.

Problemet er at kunsten å bli kvitt innpåslitne beilere er minst like vanskelig som kunsten å flørte. Det finnes likevel noen enkle triks som bør gjøre deg rimelig uattraktiv på det store markedet der ute.

Plassering

En strategisk plassering er alfa og omega. Unngå baren, sitt heller sammen med alle kompisene eller venninnene dine i en stor øldrikkende og fnisende enhet. Ikke gi noen mulighet til å nærme seg deg på enehånd. Bare de veldig modige vil tørre å komme bort til deg når du sitter midt inn i en stor venneflokk.

Kroppsspråk

Blikkontakt bør unngås. Dette gjelder spesielt lange, dvelende blikk, som kun kan oppfattes som en oppfordring til sjekking.

Smiling er en dødssynd. Smil og vær vennlig, og du er dømt til å bli likt av noen. Siden det er nettopp dette vi vil unngå, lar vi det nypussede smilet ligge hjemme. I stedet må vi lære å skule. Vi er ute etter det litt surmulende, skulende ansiktsuttrykket. Behandle enhver tilnærmelse fra alle fremmede med stor skepsis og mistro.

Kommunikasjon

Egentlig burde dette være nok til å skremme bort potensielle interessenter, men vi vet alle at det finnes hardnakkede, målbevisste mennesker der ute som på død og liv må flørte og prate med alle.

Dessuten kan du gjennom surmulingen og mangelen på blikkontakt ufrivillig risikere å virke uoppnåelig. Og alle vet at det som er uoppnåelig er spennende. Hvis du ennå ikke har greid å overbevise beileren din om at du faktisk er akkurat så sur og kjip som du ser ut, vil han eller hun nå forsøke å sette i gang en samtale. Ikke fortvil, her kan du nemlig riktig utfolde deg i kunsten å gjøre deg selv uattraktiv.

Fotsopp

Det første steget er å svare på alle spørsmål med et \'hæ?\', gjerne etterfulgt av rulling med øynene. Regelen om å unngå blikkontakt gjelder naturligvis også her. Hvis denne sjarmtaktikken ikke fungerer, benytter du første mulighet til å sette i gang med en monolog om deg selv. Ikke utelat noe, fortell i detalj om den kjedelige jobben din, flassproblemene dine og den leie fotsoppen du pådro deg i Tøyenbadet. Legg i tillegg stemmen i en ubehagelig høy fisteltone, og du er nærmest garantert ro for resten av kvelden.

Dersom du har gjort alt riktig, bør flørterne nå ha skygget banen for lenge siden, og du kan rolig sette deg inn i taxien hjem - alene. Hvis du likevel skulle ende opp med selskap på slutten av kvelden, er det i alle fall ikke vår skyld.

Kjenner du deg igjen? Del dine beste/verste sjekketriks med andre i utelivsbloggen vår. Dagbladets utelivsblogg - sammen alene!

Vi kan ikke garantere at det ikke forekommer sjekking i bloggen.

NEI, NEI, NEI: Dette ser ut som sjekking, og det var jo det vi ville unngå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!