- Vanskelig å finne min etterfølger

Sune Nordgren sa takk for seg.

- Det vil bli svært vanskelig å finne etterfølgeren min, sier Sune Nordgren, som tirsdag sa takk for seg som direktør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

- Det finnes ikke mer enn en håndfull personer i Skandinavia som kan gjøre denne jobben og jeg er definitivt en av dem. Nå gjelder det å finne noen av de andre, sier Nordgren til NRK Kulturnytt.

Nylig valgte styret å utlyse direktørstillingen på nytt, og engasjerte et rekrutteringsfirma som skal finne den nye sjefen.

En av dem som ikke søkte i første runde var direktøren ved Astrup Fearnley Museet i Oslo, Gunnar Kvaran. Han er enig med Nordgren i at arbeidet vil bli vanskelig, sier han:

- Nasjonalmuseet er en av det største museene i Norden og krever en reell visjonær med stor erfaring innenfor kunst og museumsmiljøet. Det er helt klart at hvis man ser på museumslandskapet i Skandinavia så er det ganske få som har den rette typen erfaring. Da må man kanskje se til Europa generelt, til Frankrike, England og Tyskland, sier Kvaran.


(NTB)

HAR GITT SEG: Men hvem som skal erstatte Sune Nordgren er fremdeles ikke klart. Foto: SCANPIX
HAR GITT SEG: Men hvem som skal erstatte Sune Nordgren er fremdeles ikke klart. Foto: SCANPIX Vis mer