Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Vanskelig å forholde seg til OL-låta og umulig å synge den»

Folk flest synes den er et makkverk.

«WORST THE WORST OF US»:  «The Best Of Us» framført av Aleksander With, Kaveh, Eli Kristin Hanssveen og AutoLaser under Idrettsgallaen 2014 i Oslo spektrum lørdag kveld. Men mange mener den ikke holder mål. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
«WORST THE WORST OF US»: «The Best Of Us» framført av Aleksander With, Kaveh, Eli Kristin Hanssveen og AutoLaser under Idrettsgallaen 2014 i Oslo spektrum lørdag kveld. Men mange mener den ikke holder mål. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

Den offiselle OL-låta «The Best Of Us» får massiv slakt av publikum og presse.

Hard medfart Bare minutter etter at den ble framført på Idrettsgallaen i NRK1 lørdag, ble VGs anmeldelse lagt ut på nett. Samtidig haglet kommentarer og skjellsord i ulike sosiale medier.

Dagbladets anmelder er heller ikke nådig, og gir den terningkast to - en prikk mer på terningen enn VGs anmelder.

Låta blir frontet av Aleksander Denstad With, Eli Kristin Hanssveen og rapperen Kaveh. Kritikker går bl.a. på at det er en sang det er «vanskelig å forholde seg til og langt mindre mulig å synge». Dessuten er det en uheldig og merkelig blanding av sjangere, blir det framholdt.

Flere «kokker» Det var tidligere toppidrettssjef Jarle Aambø som bestilte verket. Han kontaktet komponist Kjetil Bjerkestrand, som samarbeider med flere låtskrivere, bl.a Simone Eriksrud og Jonny Sjo kjent fra D'Sound.

- Vi lever godt med folks reaksjoner, sier Jarle Aambø.

Den tidligere toppidrettssjefen tok initiativ til årets OL-låt. Han tar kritikken med ro.

-Får mene hva dem vil - Sånn er det med musikk. Vi jobber med våre ting, så får folk og aviser mene det de vil, sier tidligere toppridrettssjef Jarle Aambø

- Har det vært flere hovedartister knyttet til sangen?

- Jeg kjenner godt til prossessen, og det har det ikke. Det har vært noen utskiftninger av musikere, men hovedartistene har vært de samme hele tida, sier Aambø.

Putin-nekt? Her er et par utdrag av folks synspunter på twitter:

«Hørte OL-låten for første gang nå. Spørs om Putin slipper oss inn i landet med den låten på slep ....»

«Enkelte kritiserer OL-låten for å blande rap, opera og ballade, men tipper dette er de samme folka som også misliker bløtkake med kjøttdeig.»

Det lyktes ikke Dagbladet å få kommentarer fra låtskriverne, artistene eller nåværende toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media