Anmeldelse Film «A Star is Born»

Vanskelig å hindre tårene i å sprette frem

«A Star is Born» er utilslørt romantikk, uten undertekst eller ironi

UTILSLØRT ROMANTISK: 2018-versjonen av klassikeren “A Star is Born” har Bradley Cooper og Lady Gaga i hovedrollene, og er blitt en tragisk og dypt romantisk kjærlighetshistorie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Om du skulle være blant dem som har mistet troen på kjærligheten, skal du ikke se bort fra at «A Star is Born» egenhendig kan gi deg den tilbake. Dette kan komme til å skje selv om det er et og annet i filmen som ellers ikke er helt til å tro på, som i at to musikalske mennesker bare trenger å bruke femten sekunder av en ranglete kveld på å synge et par strofer for hverandre og vips, så har de en hitlåt.

Utilslørt romantikk

Men scener som dette tøyer troverdigheten på en måte som understreker den underlige kraften i «A Star is Born». Dette er nemlig en utilslørt romantisk fortelling, en medrivende og tragisk kjærlighetshistorie, uten ironi og uten undertekst, fortalt på klassisk Hollywood-manér.

De siste årene har filmbyen sendt fra seg kjærlighetshistorier som de knapt tar alvorlig; som begynner med sex og nærmest motvillig beveger seg inn i et emosjonelt landskap.

«A Star is Born» tror ikke bare på kjærligheten, men på en kjærlighet som er bygget på et sterkt kunstnerisk fellesskap. Når den forfylla countryrockstjernen Jackson Maine (Bradley Cooper) snubler inn på en dragbar på jakt etter mer å drikke, og blir betatt av hussangerinnen Ally (Lady Gaga), blir han først og fremst betatt av henne som musikalsk vesen. Som tilskuer kjøper jeg at det de finner i hverandre er unikt, noe som ikke kan erstattes av andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.